Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vrei sa-ti schimbi furnizorul de gaze sau curent? ANRE te ajuta sa compari tarifele

Vrei sa-ti schimbi furnizorul de gaze sau curent? ANRE te ajuta sa compari tarifele
Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) pune la dispozitia clientilor, incepand de la 1 iunie, cate un comparator de tarife pentru energia electrica si gazele naturale.

"In cadrul ansamblului de masuri privind protectia consumatorilor, inclusiv prin informarea cat mai corecta si completa a acestora, incepand cu data de 1 iunie 2017, pe pagina de internet, ANRE pune la dispozitia clientilor finali de energie electrica si gaze naturale un instrument de comparare a preturilor.

Instrumentul de comparare este destinat tuturor potentialilor clienti finali care sunt interesati sa-si aleaga sau sa-si schimbe furnizorul de energie electrica si/sau gaze naturale", se arata pe site-ul ANRE.

In continuare, se prezinta cele doua instrumente puse la dispozitia clientilor:

"In domeniul energiei electrice, instrumentul de comparare a preturilor pus la dispozitie de ANRE este o aplicatie interactiva in care furnizorii concurentiali isi incarca datele referitoare la ofertele practicate si care vine in sprijinul clientilor finali, atat casnici, cat si noncasnici, care vor putea astfel sa faca o comparatie intre preturile din ofertele furnizorilor concurentiali si tarifele aplicate de furnizorii de ultima instanta".

Comparator de pret pentru ofertele de furnizare a energiei electrice

"In domeniul gazelor naturale, pe baza datelor introduse de furnizori, instrumentul de comparare a preturilor va oferi informatii si va efectua analize comparative ale ofertelor-tip existente pe piata si va returna un clasament al ofertelor care corespund optiunilor exprimate de utilizator. Acesta are posibilitatea introducerii unor date suplimentare pentru comparare, respectiv pretul de furnizare din contractului actual si consumul anual, situatie in care se va efectua o comparatie si cu costurile actuale ale clientului final".

Comparator oferte-tip de furnizare a gazelor naturale

Sistemul este functional inca de miercuri seara, desi e 31 mai, astfel ca oricine dorea sa compare preturile din zona sa o putea face.

F.N. ...citeste mai departe despre "Vrei sa-ti schimbi furnizorul de gaze sau curent? ANRE te ajuta sa compari tarifele" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 940 ori