Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Se ieftinește parcarea în Constanța, inclusiv în stațiunea Mamaia. Noile prețuri stabilite de Consiliul Local după scandalul din vară

Se ieftinește parcarea în Constanța, inclusiv în stațiunea Mamaia. Noile prețuri stabilite de Consiliul Local după scandalul din vară

Consiliul Local Constanța a adoptat marți, 22 noiembrie, mai multe modificări la Regulamentul parcărilor din municipiu.

Conform modificărilor aduse Regulamentului, autovehiculele electrice, hibrid, precum și a celor de epocă (certificate) beneficiază de parcare gratuită în municipiul Constanța, relatază Adevărul.

Mamaia se transformă din Zona 0 în Zona 2 de tarifare, adică o oră de parcare va costa 1 lei/oră. Totuși, consilierii locali au decis să fie și câteva excepții în Mamaia (care vor rămâne în continuare Zona 0 - 4 lei/oră): parcarea supraetajată Albatros din zona Cazino, Promenada 2 (de la Castel până la hotel Iaki), Zona Pasarelă Hotel Rex și Zona Summerland).

Pentru Zonă 0 se introduce posibilitatea achiziţionării abonamentului de o zi la prețul de 30 de lei sau a unui abonament de șape zile care poate fi utilizat atât pentru Zona 0, cât și pentru Zona 1 la prețul de 100 de lei.

Tot pentru Zona 0 există posibilitatea achiziţionării unui abonament lunar de 199 de lei sau abonament anual de 2.000 de lei (faţă de 499 lei/ lună cât este în prezent), care poate fi utilizat atât pe Zona 0, cât și pe Zona 1.

Pentru Zona 1 tariful pentru o zi este de 15 lei, iar ca noutate se introduce abonamentul pe șapte zile, în valoare de 75 lei. Tariful în Zona 1, pentru o oră de parcare este de 3 lei.

Pentru Zona 2, tariful pe o zi este de 10 lei - include şi cea mai mare parte din Staţiunea Mamaia.

Pentru toate zonele, parcarea este gratuită în primele 30 de minute.

Pentru Zonele 1 şi 2, Consiliul Local a decis să se acordă gratuitate pe timpul nopţii, între orele 20.00-08.00, pe tot timpul anului, iar pentru Zona 0 această gratuitate se acordă în perioada 01 septembrie-31 mai.

Orice tarif orar achitat permite utilizarea oricărui loc de parcare în condiţiile Regulamentului din zona de taxare achitată, precum şi din zonele inferioare de taxare în perioada de valabilitate. Prioritate în atribuirea parcărilor de reședință pentru persoanele care dețin certificate de încadrare în grad de handicap.

În vară, prețul parcării din Mamaia şi Constanţa a stârnit un adevărat scandal, hotelierii acuzând primăria că îi alungă pe turiști. Pentru 24 de ore, un turist trebuia să scoată din buzunar aproape 100 de lei (4 lei/oră, prima jumătate de oră este gratuită) ca să-și parcheze mașina în Mamaia.

Pe 26 iulie, Consiliul Local Constanţa a adopta ...citeste mai departe despre "Se ieftinește parcarea în Constanța, inclusiv în stațiunea Mamaia. Noile prețuri stabilite de Consiliul Local după scandalul din vară" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 549 ori