Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Asiguratori sustin ca introducerea obligatiei de a corela tarifele RCA cu daunele este neconstitutionala

Asiguratori sustin ca introducerea obligatiei de a corela tarifele RCA cu daunele este neconstitutionala
Modificarea normelor pentru a obliga asiguratorii sa coreleze evolutia nivelului tarifelor RCA cu nivelul daunalitatii pentru fiecare segment de asigurati contravine Constitutiei, potrivit Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR).

Schimbarile propuse pot determina, de asemenea, continuarea scaderii numarului de asiguratori prezenti pe piata RCA, arata UNSAR intr-o scrisoare transmisa Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

Asiguratorii amintesc, in acest context, de ingrijorarea Consiliului Concurentei privind eventualitatea unei situatii de oligopol in domeniu.

Proiectul de norma criticat de asiguratori se afla in dezbatere publica.

UNSAR nu sustine schimbarea art 21, alin. (6) si introducerea alin. (61) din propunerea de modificare a normei, a comunicat asociatia, prezentand si o lista de argumente in acest sens.

Ce au stabilit transportatorii si asiguratorii legat de pretul RCA

UNSAR considera ca luarea unor masuri ...citeste mai departe despre "Asiguratori sustin ca introducerea obligatiei de a corela tarifele RCA cu daunele este neconstitutionala" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 764 ori