Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rompak Pascani: Fabrica de drojdie functioneaza la capacitate maxima. Nu am majorat preturile

Rompak Pascani: Fabrica de drojdie functioneaza la capacitate maxima. Nu am majorat preturile
Fabrica de drojdie Rompak Pascani, care produce drojdie de panificatie sub licenta Pakmaya, nu a majorat pretul diferitelor sortimente de drojdie fabricate si lucreaza la capacitate maxima, pentru a se asigura ca drojdia ajunge pe rafturile tuturor magazinelor din tara.

In ultima saptamana, au fost semnalate numeroase situatii cand produsele de larg consum din magazine au ajuns la rafturi cu preturi mai mari decat la inceputul declansarii epidemiei cu noul coronavirus.

Scumpirea exagerata a acestor produse, printre care se numara si drojdia de consum casnic, se face independent de producator, acesta din urma recomandand magazinelor sa pastreze pretul la raft.

"Ca urmare a unor situatii identificate personal de reprezentantii companiei, dar si de catre consumatorii nostri, care ne-au trimis sesizari pe email sau retelele de socializare, vrem sa subliniem faptul ca nu am majorat pretul la niciunul dintre produsele noastre, de la declansarea acestei crize provocate de noul coronavirus.

Perioada de instabilitate la nivel mondial se reflecta cu siguranta si asupra costurilor noastre. In aceste momente, facem tot ceea ce este necesar pentru a asigura continuitatea activitatii, fara sa tinem cont de aceste majorari.

Preturile noastre nu au suferit majorari in aceasta perioada si ne vom stradui sa mentinem aceasta situatie cat mai mult posibil.

Scumpirile care pot fi observate in anumite magazine sunt strict rezultatul actiunilor speculative ale unor comercianti"
, afirma Cristina Hanganu, directorul de vanzari al Pakmaya Romania.

De la declansarea epidemiei cu noul coronavirus, fabrica de la Pascani, singura din Romania care produce drojdie de panificatie, a produs si livrat magazinelor si unitatilor de panificatie din intreaga tara cantitati record de drojdie proaspata si uscata.

Pentru consumatorul casnic comenzile din luna martie 2020 au fost de 3 ori mai mari fata de luna februarie 2020 sau martie 2019.

Situatia pare sa continue in acelasi ritm, comenzile pentru inceputul lunii aprilie fiind, de asemenea, cu mult peste o perioada normala.

"Fabrica noastra produce, in acest moment, drojdie proaspata la capacitate maxima.

Oricat de mult ne-am dori sa marim aceasta productie, exista o limita maxima impusa de echipamentele tehnice din fabrica, structura de personal etc.

Prin natura activitatii noastre, in zona de productie se lucreaza in mod normal 24h/24h, 7 zile din 7.

Prioritatile noastre sunt sa ne protejam angajatii, sa asiguram respectarea normelor de siguranta alimentara, asa cum am facut intotdeauna, si sa lucram indeaproape cu toti partenerii nostri pentru a raspunde tuturor cererilor in limita capacitatii de productie.

Avem stocuri suficiente de materii prime pentru a continua activitatea fabricii pe o perioada lunga de timp si subliniem acest lucru.

Problema cu disponibilitatea produselor la raft, semnalata adesea, este legata de o reducere a cantitatilor de produse similare din import care erau inainte disponibile pe piata din Romania dar si de achizitiile exagerate ale unor consumatori.

Vom depasi cu bine aceasta perioada, dar numai daca vom consuma responsabil cu totii"
, mai spune Cristina Hanganu.

Fabrica de drojdie Rompak SRL Pascani face parte din Pak Group Turcia, unul dintre liderii mondiali in productia de drojdie.

Rompak produce sub licenta Pakmaya si este singurul producator de drojdie de panificatie din Romania.

Fabrica de la Pascani a fost deschisa in 1994 si timp de patru ani au fost realizate investitii semnificative, unitatea din Romania fiind cea mai noua din grup si una dintre cele mai noi din Europa.

La nivelul anului 2019, cifra de afaceri a Rompak SRL a fost de peste 22 milioane de euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 800 ori
Citeste mai multe desprePakmaya Romania preturi alimente