Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Afla cu cat cresc accizele in ianuarie 2013

Afla cu cat cresc accizele in ianuarie 2013


Accizele la motorina vor urca incepand cu anul viitor de la 374 euro/tona la 391 euro/tona, operatiunea fiind avizata miercuri de Guvern, prin ordonanta de urgenta.

Documentul prevede atingerea nivelului minim al accizelor la motorina incepand cu 1 ianuarie 2013, de 391 euro/tona, fata de nivelul actual de 374 euro/tona.

Ordonanta permite totodata autorizarea antrepozitelor fiscale pentru depozitarea alcoolului etilic si bauturilor alcoolice si elimina restrictiile privind autorizarea antrepozitelor fiscale pentru depozitarea produselor energetice si a produselor din tutun prelucrat. Termenul de valabilitate a autorizatiei de antrepozit fiscal va fi de trei ani, iar garantia pentru antrepozitele fiscale de depozitare nou infiintate va reprezenta 6% din valoarea accizelor aferente tuturor intrarilor de produse accizabile estimate la nivelul unui an.

Un studiu Bloomberg elaborat la acea data pentru 55 de tari releva ca Romania se numara printre statele cu cel mai ridicat cost din lume la benzina, calculat in functie de puterea de cumparare, situandu-se pe locul al saptelea dupa ponderea costului unui galon de benzina in venitul mediu zilnic.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1887 ori