Cum verifici butelia dupa montare (despre siguranta)

Joi, 17 Ianuarie 2019, ora 13:20
2896 citiri
Cum verifici butelia dupa montare (despre siguranta)

Faptul ca buteliile pe gaz sunt inca extrem de populare in Romania este un fapt ce nu poate fi contestat. Din lipsa retelelor locale de gaz, sau chiar din cauza costurilor ridicate de racordare, milioane de gospodarii din tara noastra se bazeaza inca pe butelia reincarcabila pentru a satisface necesitatile de zi cu zi ale locuitorilor.

Si, daca ne gandim ca singura alternativa ar ramane focul in soba cu lemne, intelegem de ce acest tip de echipament se afla la asa mare cautare. Desigur, are marele neajuns de a trebui reincarcata periodic, operatiune ce ia si timp, si bani si efort fizic, insa in rest, utilizatorii au doar cuvinte de lauda.

Unde mai pui ca, in ultima perioada, cererea inca mare pe piata de profil a dus, in orase precum Satu Mare, la aparitia unor ingenioase servicii de livrari butelii la domiciliu Satu Mare, fapt ce elimina astfel disconfortul pe care il implica schimbarea buteliei.

La un telefon distanta de firmele care aduc butelii la domiciliu Sibiu sau cam oriunde in tara, utilizatorii par sa treaca cu vederea riscurile pe care le implica acestea.

Din fericire, in cazul in care apelam la profesionisti, montarea si verificarile de siguranta cad exclusiv in sarcina acestora, fara costuri suplimentare. Daca ne ocupam noi insine insa, este bine sa tinem seama de cateva reguli de siguranta. In primul rand, butelia se incarca doar in centre specializate, acolo unde personalul poate verifica integritatea si etanseitatea acesteia.

Apoi, odata montata la aragaz, verificarile in urma racordarii nu se vor face niciodata cu flacara deschisa, urmarile putand fi de-a dreptul catastrofale. In schimb, putem folosi apa si sapun pentru a verifica daca exista scapari de gaze.

In cazul in care detectam orice neregula sau miros intepator de gaz, este bine sa aerisim, sa nu aprindem lumina si sa chemam cat mai repede pompierii. In acest sens, existenta unei butelii la domiciliu Suceava, sau de centre mai retrase, reprezinta un adevarat risc si utilizarea acesteia trebuie tratata cu maxima seriozitate.

Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
#alimentare gaze butelie , #Pret gaze