Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pretul mic la aur amana proiectele Eldorado Gold din Romania si Grecia

Pretul mic la aur amana proiectele Eldorado Gold din Romania si Grecia


Compania canadiana Eldorado Gold Corporation, care detine mine in China, Europa si Brazilia, a informat marti ca isi va amana expansiunea, va incetini dezvoltarea unor proiecte si de asemenea isi va revizui politica de dividende dupa ce pretul aurului a inregistrat o scadere semnificativa.

Anul trecut, Eldorado Gold a obtinut avizul de mediu pentru exploatarea aurifera din comuna hunedoreana Certeju de Sus. Exploatarea minereului aurifer se va face in cariera deschisa, la suprafata, pe o perioada de 16 ani, urmand ca la final sa fie executate si lucrari de inchidere care vor dura alti patru ani, transmite Bloomberg.

Eldorado a informat ca a decis sa-si reduca bugetul de explorare pentru acest an cu 48%, pana la 51 de milioane de dolari, in timp ce cheltuielile de capital au fost diminuate cu 36%, pana la 430 milioane de dolari.

In plus, compania canadiana va amana extinderea minei de la Kisladag (Turcia) iar noile mine din Grecia si Romania vor incepe productia cu un an mai tarziu decat era planificat. De asemenea, boardul companiei va revizui actuala politica de dividende la urmatoarea reuniune trimestriala "pentru a se asigura ca aceasta politica se potriveste cu actualele planuri de cheltuieli".

Compania canadiana a subliniat ca toate aceste modificari vor garanta ca Eldorado isi va putea dezvolta afacerile la un pret al aurului de 1.250 de dolari pentru o uncie in viitorul apropiat.

Analistii au apreciat modificarile anuntate de Eldorado ca fiind "prudente". "Eldorado este o companie bine pozitionata pentru a face acest gen de ajustari rapide in conditiile in care rezervele lor sunt calculate la un pret de 1.250 de dolari pe uncie fata de multi dintre concurentii lor care au un pret de 1.400 de dolari pe uncie", a declarat Steven Green, analist la TD Securities Inc.

Marti, pe platforma Comex din New York, uncia de aur era cotata la 1.289,90 dolari, in scadere cu 33% comparativ cu recordul de 1.923,70 de dolari inregistrat in luna septembrie 2011.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 2579 ori