Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Grecia acorda masini de lux printr-o tombola a bonurilor fiscale

Grecia acorda masini de lux printr-o tombola a bonurilor fiscale


Statul elen va organiza o tombola la care populatia poate participa cu bonurile fiscale primite pentru cumparaturi, premiile urmand sa includa mai multe masini de lux, printre care zece Ferrari, precum si mai multe modele Lamborghini, Porsche, Jaguar si Mercedes.

Programul autoritatilor de la Atena are ca scop combaterea evaziunii, iar premiile vor fi acordate pe parcursul verii prin extrageri saptamanale, scrie presa elena, citata de portalul GreekReporter. Statul a intrat in posesia masinilor in perioada crizei financiare, inclusiv prin confiscarea acestora de la evazionisti bogati.

Ramane de vazut, insa, daca un eventual castigator cu probleme financiare isi va permite plata taxelor si cheltuielile de intretinere pentru o astfel de masina, dar valoarea acestora este suficient de mare incat sa incurajeze populatia sa respecte legile fiscale, scrie publicatia elena.

Economia nefiscalizata reprezinta pana la 23,6% din PIB al Greciei, potrivit unor estimari, iar reducerea evaziunii este considerata o posibila sursa de venituri pentru stat, in contextul recesiunii severe din ultimii ani.

Masinile de lux care vor fi acordate ca premii se afla in prezent intr-un depozit al Agentiei pentru Administrarea Resurselor Statului.

"Mai bine dam masinile populatiei decat sa le lasam sa rugineasca in depozite", a declarat ministrul responsabil pentru reforma administratiei publice, Kyriakos Mitsotakis.

Grecia nu este prima tara care a incearca sa reduca evaziunea prin acordarea de premii cetatenilor corecti.

Slovacia, Taiwan si Puerto Rico au deja programe similare, in timp ce Portugalia a organizat joi o astfel de tombola, premile fiind doua masini Audi.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1487 ori