Plafonul Piraues pentru Prima Casa: 100 mil euro

Joi, 25 Iunie 2009, ora 17:11
1100 citiri
Plafonul Piraues pentru Prima Casa: 100 mil euro

Piraeus Bank Romania a aprobat un plafon de credite de 100 milioane euro pentru programul Prima Casa, iar imprumuturile, intre 10.000 euro si 57.000 euro, vor fi acordate persoanelor cu un venit minim de 300 euro, la dobanzi de 2,5% plus ROBOR sau 4% plus EURIBOR, a anuntat banca, potrivit Newsin.

Piraeus Bank nu va percepe niciun comision pentru creditele pe care le va acorda in cadrul programului, care vor fi disponibile incepand cu jumatatea lunii iulie.

"Programul Prima Casa este un pas important, dar speram ca guvernul va propune bancilor si implicarea in proiecte a caror finantare sa genereze investitii si crestere economica", a declarat directorul general executiv al Piraeus Bank Romania, Catalin Parvu.

Imprumutul poate fi accesat de persoane care obtin venituri din salarii, pensii, chirii, drepturi de autor, dividende sau alte activitati independente reglementate prin lege, iar venitul mediu va fi de 300 euro sau echivalentul sumei in lei.

La acordarea creditului, Piraeus Bank poate lua in calcul veniturile intregii familii, precum si a coplatitorilor indicati de solicitant.

Perioada de creditare este de 30 de ani, iar suma minima ce poate fi accesata este de 10.000 euro, in timp ce plafonul maxim al imprumutului este de 57.000 euro, sau echivalentul sumelor in lei.

Avansul necesar cumpararii unui imobil de 60.000 de euro, suma maxima pentru care se obtin garantii din partea statului, este de 3.000 euro, iar persoanele care vor sa cumpere un imobil mai scump de 60.000 euro trebuie sa contribuie cu restul sumei, plus avansul minim de 3.000 euro.

De asemenea, varsta minima pentru accesarea creditului este de 22 ani, iar cea maxima, la sfarsitul perioadei de creditare, de 65 ani. 

 

De ce se îngrămădesc românii acum să-și facă credite. „Tendințele s-au schimbat mult în ultimul an”
De ce se îngrămădesc românii acum să-și facă credite. „Tendințele s-au schimbat mult în ultimul an”
Dobânzile au scăzut ușor în ultimele luni, la fel și ratele celor care avea dobânzi variabile. Deși sumele nu sunt considerabile le-au deschis românilor apetitul pentru credite. Una...
#credite, #imprumuturi, #piraeus, #plagon , #stiri Piraeus Bank