Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Piraeus Bank Romania isi majoreaza capitalul social

Piraeus Bank Romania isi majoreaza capitalul social

Piraeus Bank Romania isi va majora capitalul social cu aproximativ 20 milioane euro, dintre care maxim 18 milioane euro de la Piraues Bank Grecia, care detine 99,99% din actiuni, si 8,868 milioane lei (2 milioane euro) prin reinvestirea unei parti a profitului inregistrat anul trecut.

Banca are in prezent un capital social aportat de 270 milioane de euro, iar rentabilitatea capitalului propriu (ROE) se situa la finele anului trecut la 12,2%, in crestere cu 2,3 puncte procentuale fata de decembrie 2007, p

Consiliul de Administratie al bancii a convocat Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor (AGEA) pentru data de 24 iulie.


Majorarea capitalului social al bancii se va realiza cu echivalentul in lei a maxim 18 milioane de euro la data varsarii sumei de catre actionarul majoritar.


Pe de alta parte, actionarii mai trebuie sa decida asupra "majorarii capitalului social al Piraeus Bank Romania prin reinvestirea in capital a profitului bancii pe anul 2008 reportat, cu suma maxima de 8,868 milioane lei, ce va fi distribuita actionarilor proportional cu capitalul detinut", potrivit convocarii AGEA.


In 2008, banca a obtinut un profit brut de peste 43 milioane de euro, in crestere cu 96% fata de castigul din 2007, potrivit standardelor romanesti de contabilitate, RAS Piraeus Bank Romania si-a inceput activitatea in Romania in anul 2000, iar la finele primului trimestru banca are 180 de sucursale.


Profitul net al bancii a scazut in primul trimestru al acestui an cu 15,21% comparativ cu primele trei luni ale anului trecut, la 39 de milioane de lei.


Banca Europeana de Investitii(BEI) a anuntat recent ca analizeaza acordarea unui imprumut de pana la 50 de milioane de euro pentru Piraeus Bank Romania, in vederea finantarii proiectelor intreprinderilor mici si mijlocii.


Grupul elen Piraeus Bank a incheiat, la inceputul lunii iunie, o emisiune de obligatiuni negarantate in valoare de 500 de milioane de euro, cu scadenta la doi ani, fondurile urmand sa fie folosite pentru suplimentarea capitalului.


Piraeus Bank desfasoara operatiuni in Grecia, Albania, Romania, Bulgaria, Serbia, Egipt, SUA, Marea Britanie si Ucraina.


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1567 ori
Citeste mai multe desprecapital finantare imm majorare milioane piraeus