Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sorin Ovidiu Vantu si Ion Luca sunt la tribunal, in dosarul delapidarii Petromservice

Sorin Ovidiu Vantu si Ion Luca sunt la tribunal, in dosarul delapidarii Petromservice


Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu si sindicalistul Ion Luca se afla la Tribunalul Bucuresti, in cadrul unui nou termen de judecata in dosarul falimentarii companiei Petromservice prin delapidare si spalare de bani.

Cei doi au miercuri un nou termen de judecata la Tribunalul Bucuresti, alaturi de alti 10 inculpati, si sunt cercetati penal pentru un prejudiciu de peste 83 de milioane de euro.

In dosar mai apar fosti membri ai conducerii Petromservice, respectiv Sorin Mihai, Ioan Bohalteanu, Bogdan Radu Negrutzi, Gheorghe Supeala, Rino Raichovich Graziano, Zizi Anagnastopol, Mihai Viorel Ramboaca, Razvan Florin Ramboaca, Daniela Brasoveanu si Octavian Turcan.

Procurorii Parchetului General sustin ca, in cursul anului 2005, Liviu Luca a devenit, in mod indirect, actionarul majoritar al Petromservice, prin achizitia a 49,35% din actiuni, realizata prin intermediul Elbahold Ltd (inmatriculata in Cipru), la care sindicalistul avea calitatea de beneficiar real.

Sindicalistul a controlat ulterior Petromservice prin exercitarea dreptului de vot al Elbahold Ltd in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor, ceea ce i-a permis desemnarea unor membri ai Consiliului de Administratie, dar si a directorului general si directorului financiar.

Sorin Ovidiu Vantu l-ar fi ajutat pe Liviu Luca, potrivit procurorilor, la administrarea companiei. Vantu ar fi si finantat preluarea pachetului de actiuni de catre Liviu Luca.

In 2007, Petromservice a vandut activitatea de servicii petroliere, in schimbul careia a primit aproximativ 325 milioane euro.

In aceeasi perioada, pe numele societatii erau in desfasurare mai multe proceduri de executare silita pentru drepturile salariale restante obtinute de catre angajati prin intermediul unor hotarari judecatoresti.

Luca Liviu a hotarat ca lichiditatile societatii sa fie transferate in patrimoniul unor companii controlate de Sorin Ovidiu Vintu, pentru a evita ca aceste sume sa ajunga in posesia salariatilor sau sa fie distribuite ca dividende actionarilor minoritari", au precizat procurorii.

In acest scop, Liviu Luca a conceput, cu ajutorul lui Vintu si ├×urcan, un plan pentru a transfera sumele aflate in conturile SC Petromservice SA in conturile unor societati off shore controlate de inculpati, sub pretextul achizitiei unor actiuni cotate la bursa.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1745 ori