Videanu: Sumele castigate in CA si AGA ar putea fi donate

Miercuri, 19 Mai 2010, ora 09:30
1292 citiri
Videanu: Sumele castigate in CA si AGA ar putea fi donate

Sumele castigate in Consiliile de Administratie si AGA din societatile unde statul este actionar minoritar vor fi ori donate intr-un fond de solidaritate, ori impozitate cu 90%, a declarat ministrul economiei, comertului si mediului de afaceri, Adriean Videanu, informeaza NewsIn.

Potrivit lui Videanu, Guvernul ar putea lua o decizie in acest sens la urmatoarea sedinta de Guvern.

"Avem doua variante: aceea de impozitare a veniturilor care sunt din zona societatilor cu capital minoritar. Vreau sa va spun ca toate societatile care au capital majoritar de stat, membrii consiliilor de administratie si in AGA nu primesc decat 1% din salariul unui secretar de stat. Practic 48 de lei pe luna, ceea ce nu le acopera nici cheltuielile. (...)

Aici este vorba de sumele pe care le iau reprezentanti ai statului ca reprezentanti ai actionarului minoritar. Aici vorbim de E.ON, de Gaz de Frace, de Petrom. Aici avem doua variante pe care le-am discutat cu ministrul finantelor: Ori din proprie initiativa reprezentantii nostri sa doneze intr-un fond de solidaritate aceste sume, ori, daca nu, sa impoziteze undeva la 90% toate aceste sume.

Banuiesc ca Guvernul va avea o atitudine coerenta in prima lui sedinta legat de masura care este cea mai fezabila in a fi aplicata", a spus ministrul economiei.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#companii, #impozite, #stat, #sume, #venituri, #videanu , #stiri Petrom