Petrom isi ameninta angajatii care dau compania in judecata

Miercuri, 04 Martie 2009, ora 11:29
2673 citiri
Petrom isi ameninta angajatii care dau compania in judecata

Dupa ce mai multi angajati ai filialei Petrom din Vrancea au intentat proces avand ca obiect litigii de munca sau alte pretentii, compania le-a trimis o scrisoare prin care ii sfatuieste sa returneze banii castigati sau sa isi retraga actiunile din instanta.

SC Petrom SA se confrunta cu actiuni in instanta deschise de angajatii nemultumiti de partea finaciara a relatiei cu societatea, informeaza Ziarul de Vrancea.

Compania este acuzata ca ar fi incalcat contractul colectiv de munca si nu ar fi acordat fostilor angajati primele promise. De curand, Petrom a trimis o scrisoare angajatilor companiei, in care ii critica pe cei care s-au adresat justitiei, iar, pe de cealalta parte, ii lauda pe cei care au suferit in tacere.

In aceeasi scrisoare, compania recurge si la scuza crizei, aratand in scrisoare ca toate aspectele nefavorabile ar putea sa afecteze "siguranta locului de munca si a viitoarelor modalitati de recompensare a angajatilor".

"Dupa cum stiti, Petrom se confrunta in prezent cu o serie de aspecte juridice delicate si complexe. In prezent, exista un numar de fosti si actuali angajati Petrom care doresc sa obtina, prin actionare in instanta, avantaje personale, printr-o interpretare a unor prevederi ale Contractului Colectiv de Munca intentionat diferita fata de cea care s-a dorit si s-a agreat impreuna cu partenerii nostri, reprezentantii Sindicatelor. ...exista printre dvs persoane care au decis sa nu actioneze compania Petrom in instanta.

Intelegem ca a fost dificil sa luati aceasta hotarare, motiv pentru care dorim sa ne exprimam aprecierea pentru loialitatea de care ati dat dovada. De asemenea, s-a constatat ca un numar din ce in ce mai mare de angajati care au dat in judecata compania fie au decis sa renunte la procesele aflate in curs de judecata, fie au decis sa returneze banii cistigati in urma unei solutii pronuntate in favoarea lor", se mai mentioneaza in scrisoarea catre angajati.

Astfel ca Petrom considera procesele actiuni ilegale, pentru ca, spune societatea, cele asumate in contractele de munca au fost indeplinite, iar drepturile solicitate in instanta nu isi au justificare.

HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat recent trei noi smartphone-uri sub marca proprie: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse. În cadrul unei întâlniri online care a avut loc pe 17 aprilie, Adam Ferguson,...
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
#petrom, # ameninta, # angajati, # instanta, # procese , #stiri Petrom