Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Franklin Templeton a cumparat un nou pachet de actiuni OMV Petrom

Franklin Templeton a cumparat un nou pachet de actiuni OMV Petrom


Un fond administrat de Franklin Templeton a cumparat miercuri un pachet de 0,044% din actiunile OMV Petrom, cu 9,7 milioane lei (2,1 milioane euro), ridicand astfel la 49,3 milioane lei (aproape 11 milioane euro) achizitiile de titluri Petrom efectuate in ultimele cinci luni de fonduri Templeton.

Titlurile au fost cumparate printr-un deal realizat la pretul de 0,3847 lei/actiune, cotatie foarte apropiata de ultimul pret de marti, de 0,3846 lei, rezulta dintr-o raportare transmisa, vineri, Bursei de intermediarul operatiunii, compania de brokeraj UniCredit CAIB Securities.

Fonduri administrate de Franklin Templeton au reinceput sa cumpere actiuni OMV Petrom in luna mai, iar de atunci au achizitionat cumulat 0,2328% din capitalul social al companiei petroliere, pentru 49,3 milioane lei (aproape 11 milioane euro).

Fonduri ale Templeton au cumparat si anul trecut actiuni la OMV Petrom si au platit aproape doua milioane euro pentru 0,035% din titlurile companiei petroliere.

Franklin Templeton administreaza Fondul Proprietatea. Cele doua companii sunt reprezentate in Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom de presedintele executiv al Franklin Templeton, Mark Mobius.

Grupul austriac de petrol si gaze OMV detine 51,01% din actiunile OMV Petrom, in timp ce statul roman controleaza, prin Ministerul Economiei, un pachet de 20,63%. Fondul Proprietatea are o participatie de 20,11%, iar mai multi actionari cumuleaza 8,24% din titluri.

Actiunile OMV Petrom au incheiat sedinta bursiera de joi in stagnare, la 0,3846 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea companiei este de 21,785 miliarde lei (4,847 miliarde euro).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1491 ori