Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Petrom iese de pe piata imbutelierii si distributiei de GPL

Petrom iese de pe piata imbutelierii si distributiei de GPL


Petrom va iesi de pe piata imbutelierii si distributiei de GPL prin vanzarea participatiei de 99,99% in subsidiara Petrom LPG SA catre Crimbo Gas International, potrivit unui comunicat al companiei.

Petrom va continua sa produca GPL si sa comercializeze butelii si GPL auto prin intermediul benzinariilor. Compania va furniza, in continuare, GPL de la rafinaria sa catre compania care face obiectul tranzactiei mentionate iar aceasta va furniza butelii si GPL auto catre OMV Petrom Marketing SRL.

"Subsidiara Petrom LPG gestioneaza un numar ridicat de clienti mici si, prin urmare, este o activitate cu un grad ridicat de complexitate. Complexitatea acestei activitati secundare nu este in concordanta cu strategia noastra. De aceea, in urma procesului de optimizare a portofoliului, am decis sa reducem complexitatea prin vanzarea acestei afaceri catre o companie specializata, pentru care imbutelierea si distributia reprezinta activitate principala", a aratat Neil Anthony Morgan, membru al Directoratului Petrom, responsabil pentru activitatea de Rafinare si Marketing.

Activitatea Petrom LPG include imbutelierea de GPL (in fabricile de imbuteliere de la Negoiesti si Timisoara), precum si distributia de butelii in intreaga tara, vanzarea si distribuirea de propan, vanzarea si distribuirea de GPL auto si activitati de comert cu ridicata.

In prezent, Petrom LPG are circa 260 de angajati.

"Aceasta tranzactie nu are un impact material asupra situatiei financiare a Petrom (se situeaza sub pragul de 10% din valoarea totala a activelor Petrom, respectiv din valoarea cifrei de afaceri nete a companiei in 2011)", se mai arata in comunicatul citat.

Finalizarea tranzactiei este conditionata de aprobarea prealabila a Consiliul Concurentei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1483 ori