Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Consiliul Concurentei analizeaza preluarea Petrom Distributie Gaze de catre Ligatne

Consiliul Concurentei analizeaza preluarea Petrom Distributie Gaze de catre Ligatne


Consiliul Concurentei analizeaza concentrarea economica care va fi realizata ca urmare a preluarii Petrom Distributie Gaze de catre Ligatne SRL, firma detinuta de fondul ceh de investitii PPF Investments.

"Operatiunea propusa este o concentrare economica ce depaseste pragurile valorice prevazute de lege, fiind supusa controlului Consiliului Concurentei. Consiliul Concurentei va evalua aceasta concentrare economica in scopul stabilirii compatibilitatii cu un mediu concurential normal si va emite o decizie in termenele prevazute de lege", se arata intr-un comunicat al institutiei.

Ligatne controleaza in Romania grupul de firme Gaz Sud si Grup Dezvoltare Retele. Cele doua firme au fost infiintate in 2001 si au peste 22.000 de clienti, in zone limitrofe Bucurestiului si in orase precum Rosiorii de Vede si Siret.

Petrom Distributie Gaze face parte din grupul OMV Petrom, controlat de austriecii de la OMV, si are ca obiect de activitate principal distributia combustibililor gazosi prin conducte. La sfarsitul anului trecut, reteaua Petrom Distributie Gaze avea o lungime totala de circa 1.000 kilometri si deservea peste 21.000 de clienti, in principal localizati in zonele invecinate oraselor Bucuresti si Timisoara.

Tranzactia a fost anuntata in iulie de OMV Petrom, care iese prin aceasta operatiune din activitatea de distributie a gazelor catre consumatorii finali, urmand sa se concentreze pe furnizarea de gaze catre clientii comerciali si industriali.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1214 ori