Nita: Neimpozitarea profitului reinvestit ar putea fi introdusa de anul viitor

Miercuri, 22 Iulie 2009, ora 14:31
1446 citiri
Nita: Neimpozitarea profitului reinvestit ar putea fi introdusa de anul viitor

Neimpozitarea profitului reinvestit ar putea fi introdusa, de la inceputul anului viitor, fiind luata in calcul data de 1 ianuarie 2010, a declarat miercuri ministrul intreprinderilor mici si mijlocii, comertului si mediului de afaceri, Constantin Nita,relateaza Newsin.

"Pentru neimpozitarea profitului reinvestit trebuie modificat codul fiscal, iar in acest an, acest lucru nu mai este posibil. Poate fi luat in calcul de la 1 ianuarie 2010", a spus Nita.

Acesta a declarat ca, in acest an, se astepta la o crestere economica de -6%.

Legat de impozitul minim, ministrul Nita a mai precizat ca PSD a prezentat colegilor din coalitie un program de masuri anticriza, printre care se regaseste si eliminarea impozitului minim.

Constantin Nita a declarat recent ca promovarea legii cu privire la scutirea de impozit pe profitul reinvestit face parte din masurile prioritare ale institutiei.

Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a anuntat recent ca masura privind neimpozitarea profitului reinvestit, care va fi introdusa in noul Cod Fiscal, va fi aplicata incepand cu 2010.

Potrivit presedintelui Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii (CNIPMMR), Ovidiu Nicolescu, adoptarea legii privind scutirea de impozit pe profitul reinvestit ar amplifica investitiile a cel putin 30 la suta dintre IMM-urile din Romania.

Potrivit acestuia, intrarea in vigoare a legii amintite ar avea ca prim efect compensarea diminuarii nivelului de creditare, care a scazut considerabil in a doua parte a anului 2008

De asemenea, Nicolescu a precizat ca scutirea impozitului pe profitul reinvestit va determina, pe langa crearea de noi locuri de munca, infiintarea de noi IMM-uri si stimularea apetitului investitional la firmele care nu o faceau pana in momentul de fata.

Totodata, potrivit lui Nicolescu, scutirea de impozit a profitului reinvestit va contribui semnificativ la cresterea bugetului de stat.

Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Majorarea pensiilor de la 1 septembrie, după recalculare, deja pune presiune pe bugetul de stat.Și salariul minim pe economie urmează să fie majorat de la 1 iulie la 3.700 de lei brut. Însă...
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
#anticriza, #cod, #de, #fiscal, #imm, #impozit, #locuri, #masuri, #minim, #munca, #profit, #reinvestit, #uri , #stiri Ovidiu Nicolescu