IMM-urile nu declara falimentul pana nu vine statul cu sechestrul

Marti, 17 Februarie 2009, ora 15:10
1972 citiri
IMM-urile nu declara falimentul pana nu vine statul cu sechestrul

Circa 90% din falimentele inregistrate in randul IMMu-rilor sunt cauzate de sechestrele impuse de stat, a declarat astazi ministrul intreprinderilor mici si mijlocii, comertului si mediului de afaceri, Constantin Nita.

Acesta a precizat ca doar 10% din falimente sunt initiate de catre firme. La randul sau, presedintele Consiliului National al intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, Ovidiu Nicolescu, a explicat ca sechestrele despre care a vorbit ministrul de resort reprezinta blocaje financiare. "In primul rand, firmele intampina dificultati pana la faliment din cauza celor doua miliarde de euro, datoriile statului. Totodata, au fost blocate conturile firmelor care au datorii la stat, ceea ce iarasi duce la falimente", a declarat  reprezentantul CNIPMMR.

Prezent la o conferinta pe tema solutiilor pentru IMM-uri in conditiile crizei economice, ministrul Nita a reprosat bancilor din Romania ca acestea nu au prezentat pana in momentul de fata niciun pachet de propuneri sau produse destinate IMM-urilor. De asemenea, ministrul a spus ca bancile trebuie sa fie mai flexibile in ceea ce priveste ratele creditelor.

In opinia lui Constantin Nita, cele mai afectate sectoare economice de blocajele financiare sunt constructiile si sectorul industrial.

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o actualizare pentru Windows 11, identificată prin codul KB5036980, care introduce noi funcții, dar și un element mai puțin plăcut: reclame în meniul Start. Această...
#blocaj, #constructii, #credite, #faliment, #financiar, #intreprinderi, #stat , #stiri Ovidiu Nicolescu