Cele mai profitabile companii in 2008

Sambata, 07 Noiembrie 2009, ora 17:00
1442 citiri
Cele mai profitabile companii in 2008

Orange Romania, Petrom SA si Vodafone Romania au fost, in 2008, cele mai profitabile companii din Romania.

Aceasta este ordinea primelor trei pozitii din topul national al intreprinderilor private din Romania, intocmite de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) si ministerul IMM-urilor, scrie Gandul.

Mai precis, Orange a avut anul trecut un profit brut de 1893 milioane lei, Petrom a contabilizat un profit brut de 1605 milioane lei, iar Vodafone - 1322 milioane lei.

Presedintele CNIPMMR, Ovidiu Nicolescu, a declarat vineri la lansarea topului, ca, in 2008, peste 300.000 de firme din Romania au inregistrat profit, dar a precizat ca in primele noua luni din 2009, 158.000 de firme si-au incetat activitatea "fapt fara precedent in Romania".

Printre cauze au fost identificate criza mondiala, criza nationala, lipsa deciziilor de contracarare a crizei si instabilitatea politica.

In topul celor mai profitabile firme in 2008 se mai afla ArcelorMittal Galati, American European Marketing Enterprises sau Lafarge Ciment Romania.

Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Samsung plănuiește să organizeze evenimentul său emblematic, Unpacked, pe data de 10 iulie 2024, în Paris, potrivit mai multor surse. Alegerea Parisului ca gazdă pentru acest eveniment nu...
#companii, #profit, #top , #stiri Ovidiu Nicolescu