Boc: Locul Nokia va fi luat de alti investitori

Sambata, 01 Octombrie 2011, ora 16:01
1809 citiri
Boc: Locul Nokia va fi luat de alti investitori

Premierul Emil Boc a declarat sambata, in cursul unei vizite in judetul Cluj, ca in locul Nokia vor veni la Cluj alti investitori si ca in luna octombrie se vor inaugura in Romania alte trei noi capacitati de productie, potrivit NewsIn.

“Suntem in discutii avansate cu unii, incipiente cu altii pentru investitii in tara, inclusiv la Cluj. Vom gasi investitori care sa vina la Cluj pentru a compensa plecarea Nokia, de acest lucru pot sa va asigur. Orice loc care are astfel de infrastructura va fi un catalizator pentru investitii. Nu exista numai Nokia pe lumea asta”, a spus premierul, citat de Citynews.ro.

Boc a insistat asupra faptului ca plecarea Nokia nu are nicio legatura cu relatia cu autoritatile, iar in ce priveste recuperarea investitiei, daca este ceva de recuperat, trebuie facuta de autoritatile locale. “Recuperarea investitiei trebuie sa se decida aici, la Cluj. Guvernul nu a investit nimic, nu am dat niciun fel de ajutor de stat. Contractul s-a incheiat pe plan local”, a a aratat Boc.

in plus, Boc a spus ca plecarea Nokia influenteaza prognoza de crestere economica pentru 2012 si ca decizia companiei finlandeze a fost luata ca urmare a evolutiei economiei globale si a celei din Europa. "Tot ce se intampla in Europa si in lume ne afecteaza. Vom incerca sa minimalizam cat putem de mult acest lucru", a spus Boc, in timpul unei vizite pe santierul centurii ocolitoare a Clujului.

Angajatii fabricii Nokia de la Jucu au fost anuntati, joi, 29 septembrie, de conducerea companiei, ca fabrica va mai functiona pana la sfarsitul anului si ca oamenii vor fi platiti pana in martie 2012. La finalul sedintei cu conducerea companiei, angajatii au primit cate o hartie prin care sunt anuntati ca vor primi si pachete compensatorii.

Nokia a anuntat ca intentioneaza sa inchida capacitatile de productie din Cluj pana la sfarsitul anului 2011, intrucat fabricile Nokia de mare volum din Asia asigura beneficii mai mari in privinta proximitatii si eficientei, potrivit unui comunicat transmis joi de companie. Aceasta este una dintre masurile prin care Nokia intentioneaza "ajustarea capacitatilor de productie si revigorarea operatiunilor de productie, pentru a servi mai bine reteaua globala de clienti, parteneri si furnizori".

#fabrica nokia jucu, #plecare nokia romania, #investitii jucu, #emil boc , #stiri Nokia