Isarescu: Vom duce inflatia la tinta

Joi, 30 Iunie 2011, ora 15:02
1312 citiri
Isarescu: Vom duce inflatia la tinta

"Decizia BNR de a mentine dobanda de politica monetara va duce inflatia la tinta", a anuntat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, in cadrul unui eveniment organizat cu ocazia primii titlului de doctor Honoris Causa, informeaza Mediafax.

"O sa vedeti ca mentinerea dobanzii, nici majorarea, nici scaderea, va duce inflatia in perioada urmatoare spre tinta", a spus Isarescu.

El a facut o analogie, explicand ca exista situatii cand, daca o persoana se duce la doctor, iar acesta nu ii da "un pumn de medicamente", considera ca medicul nu este bun.

"Nu trebuie neaparat sa pleci cu un sac de medicamente, ca (doctorul - n.r.) sa fie bun", a spus Isarescu, aratand ca politica bancii centrale s-a bazat pe consecventa si stabilitate.

Consiliul de Administratie al BNR a decis miercuri sa mentina rata dobanzii de politica monetara la 6,25%, pentru a noua sedinta consecutiv, si nivelul actual al rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor in lei si valuta ale institutiilor de credit. 

"BNR va monitoriza in continuare cu vigilenta evolutiile interne si ale mediului international, astfel incat, prin adecvarea instrumentelor de care dispune, sa asigure realizarea si mentinerea stabilitatii preturilor pe termen mediu si consolidarea stabilitatii financiare", potrivit comunicatului bancii centrale.

Cursa europeană de reducere a dobânzilor de referință. Când se vor ieftini împrumuturile în Europa și în România
Cursa europeană de reducere a dobânzilor de referință. Când se vor ieftini împrumuturile în Europa și în România
Oficialii Băncii Centrale Europene au declarat că sunt şanse foarte mari ca prima scădere a dobânzilor de referință europene în ultimii ani să aibă loc în urma ședinței din iunie....
#inflatie, #dobanda politica monetara, #mugur isarescu, #bnr , #stiri Mugur Isarescu