Isarescu a participat la sedinta coalitiei. Deciziile, dupa intalnirea cu FMI

Miercuri, 26 Octombrie 2011, ora 14:43
1129 citiri
Isarescu a participat la sedinta coalitiei. Deciziile, dupa intalnirea cu FMI

Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, a transmis reprezentantilor coalitiei guvernamentale "o informare" cu privire la situatia economica a Romaniei, in cadrul sedintei de miercuri, de la Palatul Victoria pe tema bugetului de stat pe 2012. Nu s-a luat, insa, nicio decizie urmand ca, dupa discutiile cu FMI, sa se stabileasca o alta intalnire a coalitiei.

La sedinta liderilor coalitiei guvernamentale a participat, pentru aproximativ 30 de minute, si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, potrivit Mediafax.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat ca BNR a prezentat "o informare" in sedinta coalitiei, la care a participat si ministrul de Finante, mentionand ca nu s-a luat nicio decizie si ca urmeaza ca, dupa discutiile cu FMI, sa se stabileasca o alta intalnire a coalitiei.

Intrebat ce le-a transmis reprezentantilor coalitiei guvernatorul BNR Mugur Isarescu, ministrul Mediului a precizat: "Azi (miercuri - n.r.) dimineata, la 10.00, am avut o informare de la Banca Nationala. A fost prezent si ministrul Finantelor, si coalitia".

El a precizat ca, in cadrul sedintei coalitiei, nu s-a luat nicio decizie, doar s-a facut o analiza, urmand ca, dupa discutiile care vor avea loc cu FMI, sa se stabileasca o alta intalnire la nivelul coalitiei, saptamana viitoare.

"Nu am luat nicio decizie, pentru ca discutiile avanseaza saptamana aceasta si probabil ca vom stabili o alta intalnire saptamana viitoare - dupa ce, cu FMI, vom finaliza discutiile - pentru ca va trebui cat de curand sa trimitem proiectul de buget la Parlament. Dar, deocamdata, nu s-au luat decizii. Sunt mai multe variante care se discuta si in discutia cu FMI", a spus Borbely.

Luni dimineata, premierul Emil Boc, unii dintre membrii Cabinetului si guvernatorul BNR au avut o intalnire, la Palatul Cotroceni, cu presedintele Traian Basescu, dupa ce, duminica, seful statului a participat, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European.

#sedinta coalitie Isarescu, #proiect buget Mugur Isarescu, #FMI Mugur Isarescu , #Guvernator BNR