Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Un fost director la Microsoft, condamnat la doi ani de inchisoare pentru folosire de informatii confidentiale

Un fost director la Microsoft, condamnat la doi ani de inchisoare pentru folosire de informatii confidentiale


Un fost director la divizia de finante si investitii a Microsoft, Brian Jorgenson, a fost condamnat la doi ani de inchisoare pentru folosire de informatii confidentiale (insider trading) care i-au adus un profit de 400.000 de dolari.

Jorgenson, in varsta de 32 de ani, care beneficia de un salariu de sase cifre, a furnizat prietenului sau Sean Stokke date confidentiale despre o investitie a Microsoft la compania Barnes & Noble, in 2012, potrivit procuraturii, relateaza Bloomberg.

Cei doi s-au folosit inca de doua ori, in 2013, de accesul la informatii confidentiale al lui Jorgenson, facand plasamente in actiuni inainte ca Microsoft sa raporteze rezultatele trimestriale.

Jorgenson si Stokke au incercat sa isi ascunda faptele prin folosirea unor telefoane cu cartele preplatite si efectuarea de tranzactii in transe de cite 10.000 de dolari.

"Am trisat. Am incercat sa folosesc o scurtatura in folosul propriu. M-am convins singur ca este o zona gri, cand de fapt era negru si alb", a declarat Jorgenson la proces.

Jorgenson, din Lynwood, statul Washington, s-a recunoscut vinovat de frauda cu instrumente financiare. Stokke, in varsta de 28 de ani, din Seattle, a fost condamnat luna trecuta la 18 luni de inchisoare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1533 ori