75% din chiria spatiilor comerciale Metrorex merg la sindicate

Marti, 17 Noiembrie 2009, ora 19:23
1723 citiri
75% din chiria spatiilor comerciale Metrorex merg la sindicate

Ministrul interimar al transporturilor Radu Berceanu a declarat marti ca sindicatele de la metrou nu au fost afectate de criza, precizand ca circa 75% din incasarile din inchirierea spatiilor comerciale detinute de Metrorex ajung la sindicate, iar restul de 25% primeste Metrorexul, relateaza NewsIn. 

"Sindicatele iau 75% din bani, iar Metrorex 25%. Sindicatele iau 75% din ceea ce se declara ca se incaseaza.

(...) Metrorex primeste 250.000 lei anual. Contractul a fost prelungit anul trecut pe o perioada de 10 ani", a spus Radu Berceanu.

In cazul contractului pentru publicitate, ministrul a precizat ca acesta a fost incheiat in anul 2007, pe o perioada de 13 ani.

"Sindicatele au fost mult galante in acest caz, au dat Metrorex 31% si ele au pastrat 69%", a afirmat Berceanu.

Peste 1.000 de angajati de la Metrorex, din totalul de 4.250, nu au lucrat marti, in intervalul orar 04.00-16.00, ca urmare a grevei generale pe termen nelimitat.

Ei cer inceperea negocierilor pentru un nou contract colectiv de munca, deoarece acesta a expirat la 1 noiembrie, si majorari salariale de 20%.

Ultima majorarea salariala a angajatilor Metrorex a fost de 23%, in noiembrie 2008.

In ultimul an, la Metrorex nu au fost facute concedieri si nici reduceri de salariu.

In prezent, o delegatie a sindicalistilor discuta la sediul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii cu ministrul de resort Radu Berceanu. 

Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Bugetul României a ajuns într-o stare critică, avertizează din ce în ce mai mulți economiști. Sarabanda scumpirilor pe bandă rulantă, majorarea taxelor și a impozitelor reflectă cel mai...
#bani, #berceanu, #comerciale, #metrorex, #sindicate, #spatii , #stiri Metrorex