Metro vinde lantul de hypermarketuri Real pentru un miliard de euro

Marti, 11 Februarie 2020, ora 14:50
6171 citiri
Metro vinde lantul de hypermarketuri Real pentru un miliard de euro
Foto: Pixabay

Retailerul german Metro AG a ajuns marti la un acord privind vanzarea lantului sau de hipermarketuri Real, valoarea tranzactiei fiind de un miliard de euro (1,09 miliarde de dolari), transmite Reuters.

In decembrie, Metro anuntase ca a intrat in negocieri exclusive cu un consortiu alcatuit din investitorul imobiliar X+Bricks si SCP Group, care si-a exprimat interesul pentru achizitionarea retelei de magazine ce se confrunta cu probleme financiare.

In urma tranzactiei, Metro se asteapta la un flux net de numerar de aproximativ 300 milioane de euro.

Conform unei scrisori consultate de Reuters si adresate angajatilor de catre directorul general al Metro, Olaf Koch, retailerul german se asteapta ca viitorii proprietari sa inchida mai putin de 30 din magazinele Real. Compania are 34.000 de angajati si aproximativ 270 de magazine.

Odata un conglomerat extins, Metro Group a trecut printr-un proces de restructurare in ultimii ani pentru a se concentra pe activitatile cash-and-carry, vanzand magazinele Kaufhof si separandu-se de divizia de produse electronice de larg consum Ceconomy AG.

In decembrie, Metro anuntase ca se asteapta la un venit net de 1,5 miliarde de euro (1,65 miliarde de dolari) in urma vanzarii unei participatii majoritare detinute la operatiunile sale din China si la divizia Real

In anul fiscal 2018/2019, profitul Metro inainte de taxe si dobanzi, depreciere si amortizare (EBITDA), excluzand contributiile din tranzactiile imobiliare, a scazut cu 4,2%, la 1,173 miliarde de euro.

Metro opereaza in 26 de tari, avand 771 de magazine si 150.000 de angajati.

Divizia Metro Cash & Carry s-a lansat oficial in Romania in luna octombrie 1996, cand a deschis primul magazin din Bucuresti. Astazi, reteaua numara 32 de magazine in 24 de orase.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#Metro vanzare Real , #stiri Metro