Rupert Murdoch este presat sa vanda ziarele traditionale

Luni, 24 Octombrie 2011, ora 16:10
1141 citiri
Rupert Murdoch este presat sa vanda ziarele traditionale
Rupert Murdoch

Un investitor important al News Corp ii cere lui Rupert Murdoch sa vanda toate ziarele si sa-si dubleze cota planului de rascumparare.

Potrivit Sunday Thelegraph, Kevin Holt, un vechi investitor si manager de fonduri de la Invesco, detinator a 1,8% din actiunile companiei si cel mai important actionar al companiei de media, a solicitat News Corp sa vanda toate afacerile sale cu ziare, explicandu-si pozitia prin avantul luat de lumea digitala.

Rupert Murdoch a reusit sa devieze tentativa investitorilor furiosi de a-l elimina din functia de presedinte al News Corp, vineri, in cadrul reuniunii anuale a societatii, informeaza

Reuters.

Baronul media de 80 de ani a supravietuit practic unei motiuni de cenzura care urmarea detronarea sa, reusind in plus ca fii sai, Iacov si Lachlan, sa fie realesi in functia de directori.

Invesco a refuzat sa explice cum au fost exprimate voturile cu privire la re-alegerea consiliului de conducere, avand in vedere ca acesta a fost aspru criticat referitor la scandalul privind interceptarea de telefoane de catre ziarul defunct al trustului, News of the World, dar s-a declarat dezamagit de revalidarea consiliului de conducere.

News Corp detine de asemenea reteaua de difuzare Fox, o retea de canale de calbu si o serie de alte active pe tot globul, inclusiv un pachet de 39% din grupul media britanic BskyB.

News Corp nu a putut fi contactata pentru comentarii referitoare la declaratiile lui Kevin Holt.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#Rupert Murdoch vanzare ziare traditionale, #investitor News Corp, #Murdoch afaceri ziare , #Ziare