Vezi ce canale vor inlocui Pro TV in grila Romtelecom

Joi, 03 Ianuarie 2013, ora 10:30
3088 citiri
Vezi ce canale vor inlocui Pro TV in grila Romtelecom

Canalul Pro TV ramane disponibil, din 3 ianuarie 2013, doar pe platformele IPTV si cablu TV ale Romtelecom, informeaza Romtelecom.

"Ca urmare a cererilor financiare nerezonabile exprimate de ProTV S.A. catre Romtelecom, de crestere de 3 (trei) ori a costurilor de difuzare a celor 11 canale ale grupului (ProTV, ProTV International, ProTV HD, Acasa TV, Acasa Gold, Acasa HD, ProCinema, Sport.ro, Sport.ro HD, MTV Romania, VH1) pe platformele TV ale Romtelecom, negocierile dintre cele doua parti au esuat. Astfel, Romtelecom este fortata, incepand de astazi, 3 ianuarie, sa retraga cele 11 canale din grila TV a abonatilor Romtelecom. Canalul ProTV va fi transmis in continuare pe platformele IPTV si CATV, conform principiului must carry. Toate canalele grupului Pro TV S.A. continua sa fie disponibile la aceasta data pe platforma NextGen, companie detinuta de Romtelecom", anunta Romtelecom.

Compania precizeaza ca majorarea acestor costuri de catre ProTV S.A. ar fi implicat in mod automat costuri mai mari pentru abonamentele clientilor Romtelecom, in acest context operatorul de telecomunicatii propunand trustului media inclusiv constituirea unui pachet separat pentru aceste canale, disponibil pentru un cost suplimentar. Varianta a fost insa declinata de Pro TV, potrivit Romtelecom.

In acest context, incepand cu data de 3 ianuarie, Romtelecom inlocuieste posturile grupului Pro TV S.A. cu canale noi: HBO, HBO Comedy, BBC Knowledge, Comedy Central, Shorts, BBC World News, France 24, MTV Hits, Mooz Hits, iar pentru abonatii cu receptoare HD: Eurosport 1 HD si Shorts HD. Pentru platforma IPTV se introduc canalele Mooz Dance si Mooz Dance HD. De asemenea, toti abonatii Romtelecom vor putea beneficia de canalele Dolce Sport in pachetul Variat.

"Romtelecom isi exprima regretul pentru orice inconveniente ale clientilor sai, din motive independente de companie. De asemenea, aducem asigurari tuturor clientilor nostri ca suntem dispusi sa continuam sa gasim o solutie amiabila, cu obiectivul de a cadea de acord asupra unui pret stabil si corect pentru transmiterea canalelor grupului. Speram in continuare ca Pro TV S.A va intelege realitatile pietei din Romania si se va gandi la consumatorii sai", se mai arata in comunicatul Romtelecom.

Trustul ProTV a aratat, recent, pe pagina sa de Internet, ca "succesul financiar al distribuitorilor de canale de televiziune, precum Romtelecom, se bazeaza in primul rand pe atractivitatea Pro TV si a altor canale romanesti", fapt "care determina intr-o proportie covarsitoare decizia de abonare".

In aceste conditii, Grupul ProTV S.A. "regreta aceasta situatie" si puncteaza alternativele de receptionare ale canalelor Pro TV, dupa cum urmeaza: semnalele terestre pentru canalul Pro TV, toti ceilalti distribuitori de cablu si satelit, precum si portalul voyo.ro, contra unui abonament lunar.

Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
#Pro TV Romtelecom, #canale noi Romtelecom, #negocieri Pro TV Romtelecom, #Pro TV iese din grila Romtelecom , #Televiziune