Patriciu admite ca l-a considerat pe Geoana varianta castigatoare

Joi, 26 Noiembrie 2009, ora 11:13
1244 citiri
Patriciu admite ca l-a considerat pe Geoana varianta castigatoare

Dinu Patriciu a admis, miercuri, ca aprecierea sa din 24 octombrie potrivit careia Mircea Geoana are spirit liberal viza o "imblanzire" a acestuia pentru electoratul PNL, fiind convins ca e singura varianta castigatoare pentru Presedintie, desi considera ca varianta fericita e Crin Antonescu.

Intrebat, la un post de televiziune, daca atunci cand a facut declaratia privind spiritul liberal al lui Geoana avea in vedere posibila asociere a liberalilor cu PSD, Patriciu a raspuns ca la acel moment existau doua variante.

"Una fericita, in care presedintele Crin Antonescu ar fi trebuit sa numeasca un prim-ministru sau cea mai putin fericita, de astazi, in care presedintele Geoana va trebui sa numeasca un prim-ministru impus de liberali si acesta este Klaus Iohannis", a spus el. Patriciu a mentionat ca numeste aceasta ultima varianta " mai putin fericita", pentru ca ar fi preferat-o pe prima.

Solicitat sa precizeze daca a incercat sa-l "imblanzeasca" pe Mircea Geoana pentru electorat, sa-i construiasca de fapt acea haina de "liberal deghizat", ca sa fie mai usor de inghitit pentru cei care sunt azi nevoiti sa-l voteze, Patriciu a raspuns afirmativ.

"Da, ati intuit perfect, exact acest lucru il pregateam, pentru ca eram absolut convins ca este singura varianta castigatoare", a spus el.

"Evident, as fi preferat singura subvarianta, dar, ca orice jucator de sah sau ca orice om de afaceri, incercam sa-mi imaginez viitorul", a adaugat el.

Intrebat daca nu a crezut in sansele lui Antonescu in alegerile prezidentiale, Patriciu a spus: "Ba da, varianta fericita ar fi fost aceea in care presedintele Antonescu ar fi trebui sa ofere mandatul de prim-ministru unui social-democrat". 

 

HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat recent trei noi smartphone-uri sub marca proprie: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse. În cadrul unei întâlniri online care a avut loc pe 17 aprilie, Adam Ferguson,...
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
#patriciu, #geoana, #alegeri , #Televiziune