Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Acuzata de cenzura si presiuni, Gradea spune ca salariile uriase din televiziunea publica "sunt in beneficiul TVR"

Acuzata de cenzura si presiuni, Gradea spune ca salariile uriase din televiziunea publica "sunt in beneficiul TVR"

Presedintele director al TVR Doina Gradea s-a prezentat marti la Comisia de Cultura din Camera Deputatilor, unde a fost chemata sa dea explicatii in legatura cu acuzatiile de cenzura si presiuni editoriale.

Sefa TVR a invocat insa clauze de confidentialitate si a refuzat sa raspunda la multe dintre intrebari.

Gigel Stirbu, presedintele Comisiei, a propus ca discutia sa fie centrata pe scrisoarea deschisa transmisa de mai multe organizatii si asociatii media referitoare la situatia ingrijoratoare in care se afla Televiziunea Publica (TVR/SRTv), despre finantarea festivalului Cerbul de Aur si contracte pe care le au invitati si colaboratori ai SRTv.

"Scrisoarea este tendentioasa. Televiziunea publica trece printr-o perioada de relaxare, dupa plata datoriilor istorice. Am inceput relaxarea televiziunii publice. Din ianuarie 2019, TVR 1 si 2 vor fi distribuite in HD", a spus Gradea in deschiderea alocutiunii.

Toate afirmatiile din scrisoare, a spus ea, sunt extrase din ultimul raport al comisiei de etica si arbitraj la care au adaugat multe comentarii fara a avea dovezi. Gradea de altfel de in judecata Comisia de Etica pentru raport.

"Multe lucruri punctate acolo sunt... folclor. Nu se poate sa ajungem la acest nivel. Sa fim convocati aici si dumneavoastra sa fiti nevoiti... Nu a fost niciun element de cenzura de cand sunt eu in televiziune care sa aiba legatura cu persoana mea.

Totul a fost facut doar in baza atributiilor date de Legea 41. Nu pot intelege de ce comisia de etica si arbitraj, ale carei atributii sunt stabilite clar, si-a incalcat atat de clar competentele si a intrat in sfera managementului, pentru ca ei au atributii specifice, legat de relatiile dintre jurnalisti. Nu pot sa cred decat ca cineva are un interes sau poate, din necunostinta de cauza, au fost facute aceste afirmatii", a spus Gradea.

Sefa TVR a spus ca sta mereu la dispozitia Comisiei pentru cultura si ca tot ce face este scris in fisa postului data de Legea 41.

"Nu este o ilegalitate, nu e cenzura. Cenzura inseamna sa opresti de la difuzare, manipulare, sa distorsionezi informatiile", a incheiat Gradea alocutiunea.

Presedintelui-Director General i-a fost reprosat faptul ca nu a venit la Comsiei din martie pana in prezent, fiindu-i transmise cinci invitatii, faptul ca salariile si onorariile invitatilor au fost mult mai mari decat in mod normal sau decat ale celor care "faceau audienta dublu fata de acum".

Gradea a raspuns ca nu ia singura deciziile, ci ...citeste mai departe despre "Acuzata de cenzura si presiuni, Gradea spune ca salariile uriase din televiziunea publica "sunt in beneficiul TVR"" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 793 ori
Citeste mai multe despreDoina Gradea salarii TVR