Numarul reclamatiilor primite de CSA a sporit cu 122%

Marti, 21 Septembrie 2010, ora 17:18
1189 citiri
Numarul reclamatiilor primite de CSA a sporit cu 122%

Arbitrul asigurarilor a primit in primele sase luni 5.028 de reclamatii privind serviciile asiguratorilor si brokerilor, cu 121,7% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar cele mai multe reclamatii (80%) vizeaza neplata despagubirilor cuvenite, arata datele Comisiei de Supraveghere, informeaza NewsIn.

"Ponderea importanta o detin cele 4.026 reclamatii, reprezentand 80,07% din totalul petitiilor primite in semestrul I 2010, care vizeaza neplata despagubirilor cuvenite, ca urmare a neconcordantelor stabilite de asiguratori in dinamica accidentelor, a reparatiilor suplimentare efectuate si neconstatate initial sau ca urmare a constatarii unor avarii mai vechi", potrivit CSA.

Pe segmentul de asigurari CASCO s-a inregistrat o crestere de 80,11% a numarului de reclamatii si sesizari, iar pe segmentul de asigurari RCA cresterea a fost de de 134,25%.

Pentru asigurarile de viata numarul de reclamatii si sesizari a sporit cu 50%.

Arbitrul asigurarilor sustine ca aceasta crestere are la baza in special necunoasterea de catre asigurati a conditiilor de asigurare facultativa Casco sau a conditiilor generale aferente celorlalte tipuri de asigurari facultative, dar si disfunctionalitati aparute intre asiguratori si service-uri.

CSA mentioneaza si disfunctionalitatile aparute in protocolarea unor cazuri de daune RCA solutionate prin constatul amiabil, determinate de completarea incorecta a formularului "Constatare amiabila de accident" atat de catre asigurati cat si de pagubiti, astfel incat, in multe situatii, acesta nu furnizeaza acele elemente si fapte necesare solutionarii dosarelor de dauna.

In primul semestru au fost solutionate favorabil 2.960 petitii, ceea ce reprezinta 58,87% din totalul reclamatiilor inregistrate in aceasta perioada.

Daunele auto din București, printre cele mai mari din Europa. ”Când ai o frecvență atât de mare, e normal să ai o primă de risc mai mare”
Daunele auto din București, printre cele mai mari din Europa. ”Când ai o frecvență atât de mare, e normal să ai o primă de risc mai mare”
Vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) și coordonator al Sectorului Asigurări-Reasigurări, Sorin Mititelu, a anunțat că Bucureștiul are una dintre cele mai mari...
Apple ar putea lansa un iPhone pliabil în următorii ani
Apple ar putea lansa un iPhone pliabil în următorii ani
Conform unui raport recent, Apple se pregătește să lanseze un iPhone pliabil în următorii ani, încercând să recupereze terenul pierdut în fața rivalilor săi de pe piața...
#asigurari, #csa, #despagubiri, #reclamatii , #Reclame

Curs valutar

1 EUR = 4.9704 RON

-0.0025

1 USD = 4.5850 RON

0.0101
  1. Covrigii, o afacere de miliarde. Cele patru rețele de magazine care își împart piața din România
  2. Greșeala pe care o facem cu toții dimineața înainte de a urca în mașină. Cum putem evita defecțiunile motorului
  3. Fast-food, varianta nordică. Un mare lanț european de restaurante pregătește extinderea în România
  4. Drumul Daciei în Europa. Parcursul fulminant al mașinii românești în clasamentele vânzărilor. Cum stă în fața competitorilor
  5. Dacia vrea să se bată de la egal la egal cu marii producători pe un nou segment de piață. Ce preț ar putea avea „Baby Duster” FOTO
  6. Declinul mașinilor electrice, anunțat prea devreme. Ce se întâmplă pe piața auto
  7. Dacia Sandero a devenit cea mai vândută mașină din Europa. A lăsat în urmă Tesla Model Y VIDEO
  8. Încă un eșec major bifat de mașinile electrice. Bogații de la Porsche au confirmat: „Clienții au rămas reticenți"
  9. Începe Rabla Plus 2024. La ce sume se ridică voucherul pentru persoane juridice
  10. Cât costă să-ți faci propria piscină, în 2024. Companiile de profil sunt suprasolicitate