Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Boc: numarul de bugetari, redus prin pensionari si iesiri voluntare

Boc: numarul de bugetari, redus prin pensionari si iesiri voluntare

Politica de baza a Guvernului pentru reducerea in continuare, in 2011, a numarului de personal in sectorul public va avea in vedere disponibilizarile naturale realizate prin pensionare, incetarea amiabila a raporturilor de munca si plecarea angajatilor la studii in strainatate, sustine premierul Boc, potrivit Mediafax. 

El a afirmat, la postul de radio Europa FM, ca aceste proceduri va conduce la mentinerea in sistemul public a unui singur functionar pentru sapte posturi eliberate.

Premierul a aratat ca acest proces va continua pana cand numarul de angajati va ajunge "in limite rezonabile", dar a sustinut ca "partea cea mai grea a trecut", deoarece reducerea in ultimele luni a numarului de personal cu 100.000 posturi este un element "aproape ideal".

"In 2011, politica de baza este aceea a disponiblizarilor naturale. Ce inseamna asta ? Pensionare, interventie prin acordul partilor sa inceteze amiabil contractul de munca, plecare in strainatate la studii, cu suspendarea contractului de munca, sau nu stiu ce alt element.

Aceste disponiblizari naturale ne vor conduce la urmatoarea solutie legala: unul din sapte posturi se va ocupa.

Deci, practic, se disponibilizeaza sapte posturi prin aceste mecanisme naturale - pensionari, incetarea muncii prin acordul partilor sau alte mecanisme legale - pleaca sapte, se angajeaza o singura persoana.

Prin asta se va diminua in continuare personalul bugetar din Romania astfel incat sa ajunga la limite rezonabile", a spus Boc.

In acelasi timp, unele dintre procedurile de disponibilizare a angajatilor incepute in 2010 vor continua si anul vitor, deoarece, potrivit premierului, termenele de preavize si reguli Codului Muncii prelungesc incetarea efectiva a contractului de munca pentru anul 2011. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1684 ori
Citeste mai multe despreboc bugetari disponibilizari pensionari