Epopeea OTV: Diaconescu si-a facut firma in Italia. Cum reactioneaza CNA

Joi, 24 Octombrie 2013, ora 08:41
2315 citiri

Dan Diaconescu a infiintat societatea OTV SRL, care are sediul in Roma si a fost inscrisa la Registrul Comertului din Italia, in data de 18 iulie 2013, potrivit unor informatii furnizate de Consiliul National al Audiovizualului (CNA).

Diaconescu sustine ca noua societate din Italia are o autorizatie valabila sase ani pentru a difuza prin satelit programul de televiziune OTV.

"Orice licenta audiovizuala emisa de un stat membru al Uniunii Europene trebuie sa fie respectata ad litteram de fiecare stat al UE (...) Asadar, din Italia, dintr-un oras numit Roma si de undeva din Vatican, dintr-o proprietate a Vaticanului, pleaca acest semnal al televiziunii OTV. OTV este o firma inregistrata in Italia, o firma care plateste taxe si impozite in Italia, o firma care are doua sedii in Italia, un sediu social in cartierul Vatican (...) Pe langa sediul social avem un sediu de emisie propriu-zis", a declarat Dan Diaconescu miercuri seara, intr-o conferinta sustinuta la sediul OTV din Bucuresti.

In acest context, Diaconescu a precizat ca semnalul pleaca din Italia, asa cum legea italiana obliga. "Semnalul pleaca din Italia, ajunge in Milano (...) de la Milano, unde face o statie, pleaca catre Londra (...) la Londra vorbim de o firma cu care televiziunea noastra OTV are contract, o firma care lucreaza cu satelitul Eutelsat", a spus acesta, adaugand ca "semnalul de la Eutelsat este gratuit pentru romanii care au (antena, n.r.) parabolica".

Pe de alta parte, Dan Diaconescu a spus ca firma OTV SRL are un punct de lucru in Bulevardul Preciziei din Bucuresti, unul in Chisinau, unul in Madrid si unul in Londra. Potrivit acestuia, sediul central al firmei este la Vatican. El a subliniat ca o parte din emisiunile difuzate pe OTV sunt inregistrate la Bucuresti, o parte la Madrid, o parte la Londra si Chisinau.

In plus, Dan Diaconescu a cerut demisia presedintelui Consiliului National al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu, si repunerea postului DD TV in drepturi.

CNA contraataca

Reactia presedintelui CNA nu s-a lasat intarziata. Ea a avertizat ca va sesiza autoritatea de reglementare in audiovizual din Italia in privinta lui Dan Diaconescu, care incearca sa ocoleasca legea din Romania prin demersurile pentru lansarea canalului italian OTV.

Georgescu a mai spus ca CNA nu a primit nicio notificare sau solicitare cu privire la retransmisia canalului italian OTV pe teritoriul Romaniei.

"Faptul ca aceasta societate OTV SRL nu ne-a trimis notificarile sau solicitarile legale cu privire la retransmisia unui canal italian duce foarte clar la ideea ca aceasta societate vrea sa ocoleasca CNA", a spus Laura Georgescu.

Ea a mai spus ca, joi, CNA va sesiza AGCOM cu privire la Dan Diaconescu. "Noi vom notifica AGCOM (...) O sa cerem AGCOM sa fie extrem de atenti pentru ca radiodifuzorul are un istoric foarte ne-inregula in Romania", a spus Laura Georgescu.

Ea a mai spus ca OTV nu a facut inca proba ca emite din Italia. "Ca sa poti emite de acolo, platesti", a mai spus Laura Georgescu.

Totodata, Laura Georgescu a spus ca CNA a sesizat inca de marti Parchetul cu privire la faptul ca OTV emite fara a avea licenta audiovizuala in Romania.

"Dat fiind istoricul relatiilor dintre Diaconescu Dan Cristian cu autoritatea noastra, nu am nicio problema ca am transmis sesizarea la Parchet", a spus Laura Georgescu.

Pe de alta parte, Laura Georgescu a precizat ca difuzarea DD TV va ramane suspendata "pana la elucidarea aspectelor de natura penala" pe care CNA le suspicioneaza. "DD TV nu avea voie sa preia OTV fara aprobarea prealabila a CNA", a spus Laura Georgescu.

YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi...
#Emisie OTV, #licenta Dan Diaconescu OTV, #conflict CNA Dan Diaconescu, #CNA OTV Italia , #Posturi TV