Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Amenintarea Fiscului: Vrei sa faci afaceri, ai nevoie de semnatura electronica!

Amenintarea Fiscului: Vrei sa faci afaceri, ai nevoie de semnatura electronica!

In mai putin de o luna, angajatorii vor fi obligati sa depuna formularul 112 numai in varianta online. Pentru a putea fi acceptate, actele oficiale in varianta digitala trebuie sa fie insotite de certificate digitale calificate, pe care mai putin de 50% dintre angajatori si le-au procurat, potrivit Evenimentul Zilei. 

Scopul Formularului 112 este sa adune la un loc plata la contributiile sociale, impozitul pe venit si evidenta asiguratilor.

Daca pana acum s-a permis ca documentul sa fie depus si pe suport de hartie, declaratiile aferente lunii iunie, care au ca termen 25 iulie, vor trebui depuse pe internet.


Cum obtii certificatul digital


Pretul unui kit complet pentru un certificat digital calificat, care seamana cu un memory stick, valabil pentru un an, este de 60 de euro, cu TVA.


Din momentul in care se adreseaza unui furnizor si pana cand Fiscul inroleaza in sistem certificatul digital trec intre opt si zece zile.


" Estimam ca numarul total de persoane care vor achizitiona certificate digitale este de aproximativ 100.000, acestea urmand sa depuna declaratiile pentru cei circa 480.000 de contribuabili vizati de aceasta obligatie", a declarat pentru EVZ Adrian Floarea, directorul de vanzari al CertSign.


Semnatura electronica este cumparata de o persoana fizica, care poate sa reprezinte la Fisc un numar nelimitat de firme.


Ce se intampla daca nu depui Formularul 112


Din iulie, o firma care nu va depune formularul 112 pe internet nu-l va putea inscrie deloc la Fisc.


Amenzile pot varia, de la avertisment pentru contribuabilii aflati la prima abatere pana la 1.000 de lei, in cazul persoanelor fizice, si de la 1.000 si 5.000 de lei pentru companii.


In cazul in care contribuabilul nu depune mai multe luni la rand declaratia 112, Fiscul il va declara inactiv. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1283 ori