Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Gigantul Mechel anunta pierderi de 823 milioane in trimestrul doi

Gigantul Mechel anunta pierderi de 823 milioane in trimestrul doi


Gigantul rusesc Mechel, care activeaza in industria de minerit si cea siderurgica, a surprins piata anuntand o pierdere neta pentru trimestrul doi de 823 milioane de dolari.

Pierderea vine ca o surpriza, mai ales ca in trimestrul precendent compania a avut un profit de 192 de milioane de dolari, relateaza Reuters. Dupa scaderea deprecierii taxelor, pierderea neta este de 177 de milioane de dolari.

Pentru trimestrul trei, analistii previzioneaza un profit de 18 milioane de dolari.
Pierderile se datoreaza unei scaderi a vanzarilor de 19,7% in cazul companiilor afiliate, respectiv de 5,8% in cazul celor neafiliate.

Cauza principala este slabirea mediului economic pe pietele principale de export Mechel si fluctuatiilor de pe piata valutara, conform RBC News. "Compania este hotarata sa-si imbunatateasca rezultatele financiare si operationale prin taierea costurilor si intrarea de noi piete, aspect care a avut deja un impact pozitiv asupra Mechel", a declarat CEO-ul Mechel, Yevgeny Mikhel.

Mechel pleaca din Romania

Mechel a anuntat la sfarsitul lui septembrie intentia de a se retrage din Romania, prin vanzarea celor patru combinate pe care le detine aici.

Pretul pe care Mechel il doreste pentru combinatele romanesti este de: 46 milioane dolari pentru Mechel Targoviste, 33 milioane de dolari pentru Mechel Campia Turzii, 32 milioane dolari pentru Laminorul Braila, respectiv 39 milioane dolari pentru Ductil Steel.

La nivel mondial, grupul rusesc se confrunta cu datorii de 9,4 miliarde euro, dar si cu scaderea pretului actiunilor la bursa de la Moscova, fiind declarat "investitie nerecomandata" de mai multi analisti.

Strategia Mechel este sa isi vanda mai multe din investitiile neprofitable din Europa si sa isi concentreze eforturile in exploatarea depozitului de carbune din regiunea siberiana Elga.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1647 ori