Secretul din spatele succesului lui Zuckerberg

Luni, 06 Februarie 2012, ora 08:14
2864 citiri
Secretul din spatele succesului lui Zuckerberg

Mark Zuckerberg, unul din fondatorii Facebook a ajuns din nou in central atentiei odata cu anuntarea oficiala a IPO-ului companiei, care este in prezent valorificata la 100 miliarde de dolari.

In timp ce CEO-ul Facebook, la cei 27 de ani, a devenit unul dintre marii oameni de afaceri ai SUA, multi se intreaba cum a reusit acesta sa ajunga la astfel de performante. Conform specialistilor, drumul catre succes e pavat cu ambitie, viziune, perseverenta, punere in practica, noroc si sincronizare cu nevoile pietei, scrie TechCrunch.

Ambitie

Sa fii ambitios este esential pentru a avea succes, dar sa anunti in gura mare care iti sunt telurile nu e un lucru tocmai bun atunci cand doresti sa vii cu ceva nou.

Cand fratii Winklevoss l-au angajat pe Zuckerberg pentru a le construi un site de socializare, Mark nu si-a dezvaluit propria ambitie de a detine un site asemanator.

Viziune

O problema in constructia MySpace a permis utilizatorilor sa isi customizeze profilele, ceea ce a dus la un amestec de designuri care nu aveau legatura unul cu celalalt.

Facebook a venit cu o interfata "curata", care a fost apreciata de utilizatori, chiar daca ideea site-ului nu era revolutionara. In plus, inainte de Facebook, atunci cand cautai o persoana era foarte greu sa o identifici.

Criticii fondatorului Facebook au observat in nenumarate randuri ca Mark nu este o persoana carismatica, lucru care l-ar fi ajutat sa isi dezvolte afacerea mai repede.

Punere in practica

"Concentreaza-te" spune Mark Zuckerberg.

La lansare, Facebook era un simplu schelet. Modul in care a evoluat este remarcabil, in ciuda micilor scapari care au aparut pe parcurs, precum problemele de confidentialitate. In cativa ani, reteaua a reusit performanta de a atinge 800 milioane de utilizatori care sunt multumiti de ceea ce ofera Facebook, altfel nu ar mai folosi site-ul.

Perseverenta

Un alt om de succes in industria IT, Steve Jobs, a declarat in 1995 ca e convins ca jumatate din ceea ce face diferenta intre un om de succes si unul fara succes, e perseverenta.

Perseverenta, dorinta de succes, tenacitatea, sunt cele mai importante variabile ale retetei succesului, demonstrate chiar de Zuckerberg. El a scris siruri peste siruri de coduri inca de la lansarea Facebook pentru a-i lua pe surprindere pe fratii Winklevoss, adaugarea colegilor din campus, atacarea MySpace, apararea constanta fata de procesele celor doi frati, sunt doar cateva dovezi ca e mai usor sa iti obti iertarea decat sa ceri permisiunea.

Noroc

In sport si in afaceri norocul iti poate fi cel mai bun prieten sau cel care te darama.

E clar ca Zuckerberg s-a nascut sub o "stea norocoasa" care i-a permis sa il intalneasca pe Sean Parker, care i-a facut cunostiinta cu Peter Thiel, aliat fara de care nu ar fi reusit sa construiasca Facebook. Primul investitor mare din afara firmei este motivul pentru care Zuckerberg ocupa pozitia actuala.

Sincronizare

Google nu a fost primul motor de cautare, YouTube nu a fost primul site de video-sharing, iar Facebook cu siguranta nu e primul site de socializare.

Mark a reusit sa doboare tot ce i-a stat in cale. A lansat Facebook mai intai in campusul Harvard pentru ca mai apoi sa se extinda in alte universitati. S-a mutat in California refuzand oferte din partea Viacom si Yahoo! pentru a semna un contract cu Microsoft.

Totul, la momentul potrivit.

Strategii de extindere și fuziune în sistemul medical privat românesc. Clinica Oana Nicolau și dezvoltarea principiului de sănătate la 360 de grade
Strategii de extindere și fuziune în sistemul medical privat românesc. Clinica Oana Nicolau și dezvoltarea principiului de sănătate la 360 de grade
Sorin Nicolau este Co-Fondator al Clinicii Oana Nicolau, parte din rețeaua de clinici Regina Maria, un antreprenor care a apucat un drum neobișnuit pentru piața de business din România, și...
Reducerea Grayscale Bitcoin Trust este pe sfârșite, investitorii au pariat peste 2 milioane de dolari pe noul ETF Bitcoin Token pe fundalul vânzărilor masive și creșterii probabilității aprobării de către SEC
Reducerea Grayscale Bitcoin Trust este pe sfârșite, investitorii au pariat peste 2 milioane de dolari pe noul ETF Bitcoin Token pe fundalul vânzărilor masive și creșterii probabilității aprobării de către SEC
Noul Bitcoin ETF($BTCETF) atrage de la investitori 2 milioane de dolari pe măsură ce se evaporă reducerea Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Mai jos vom analiza cei 2 indici conform cărora...
#succes mark zuckerberg, #secret mark zuckerberg, #mark zuckerberg facebook , #Cariera