Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Țară cu 1 milion de români suferă din cauza lui Putin: Cea mai mare criză din ultimii 38 de ani

Țară cu 1 milion de români suferă din cauza lui Putin: Cea mai mare criză din ultimii 38 de ani

Consecințele războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina pe 24 februarie 2022 au lovit întreaga Europă și nu numai, în special datorită creșterii prețurilor la gaze și petrol. Astfel, o țară unde trăiesc 1 milion de români, Spania, se confruntă cu cea mai mare valoare a inflației din ultimii 38 de ani, ce a ajuns la 10,8%, în luna iulie.

Spania și-a revizuit previziunile privind inflația din 2022 și 2023, după anunțul făcut de Nadia Calvino, ministrul Economiei. Astfel, se prognozează ca valoarea indicatorului să se situeze la 7,8% în 2022 și la 2,9% în 2023, potrivit Saltwire.

Prețurile de consum din Spania au crescut cu cel mai rapid ritm din septembrie 1984. Astfel, Madridul a anunțat că prețurile au crescut în iulie cu 10,8%, după ce în iunie avusese valoarea de 10,2%.

O singură industrie din Rusia a scăpat de sancțiunile SUA și ale Occidentului: De ce nu se poate atinge nimeni de ea

Spania se luptă cu inflația, care s-a înregistrat în mai multe țări europene, precum Italia și Turcia, din cauza consecințelor legate de războiul declanșat de Rusia în Ucraina.

Experții din Spania anunță că această creștere a inflației se datorează în principal prețurilor mai mari ale alimentelor și al băuturilor nealcoolice, pe lângă costurile legate de energia electrică.

Cu toate aceste dificultăți, totuși Spania a anunțat că își menține obiectivul creșterii economice din 2022, prognozându-l la 4,3%. Dar pentru anul viitor, Calvino a redus predicția la 2,7%, de la 3,5% menționat anterior.

O țară NATO se prăbușeste din cauza lui Putin: Prețurile la alimente au crescut cu 94,7%, iar ce e mai rău urmează

”Este o situație foarte dificilă pentru familii și gospodării în general”, care se luptă să-și plătească facturile la energie, care au crescut foarte mult pe fondul creșterii prețurilor din domeniu, a spus Monica Guiteras Blaya din Barcelona, care lucrează la firma Enginyria Sense Fronteres, pentru Euronews.

Să menționăm faptul că în Spania trăiesc aproximativ 1 milion de români conform Ministerului Incluziunii, la finalul anului 2020. Dar numărul acestora este în scădere, datorită faptului că viața a devenit foarte scumpă. ...citeste mai departe despre "Țară cu 1 milion de români suferă din cauza lui Putin: Cea mai mare criză din ultimii 38 de ani" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 780 ori