Reduceri de prețuri în magazinele de haine din SUA. Ofertele vin pe fondul îngrijorărilor legate de inflație

Luni, 29 August 2022, ora 10:02
488 citiri
Reduceri de prețuri în magazinele de haine din SUA. Ofertele vin pe fondul îngrijorărilor legate de inflație
Cumpărătorii americani îngrijoraţi de inflaţie şi-au redus achiziţiile de îmbrăcăminte FOTO Pixabay

Cumpărătorii americani îngrijoraţi de inflaţie şi-au redus achiziţiile de îmbrăcăminte, determinând comercianţii cu amănuntul să scadă preţurile, pentru a scăpa de stocurile de pe rafturi, transmite Reuters.

Recent, Gap a devenit un nou retailer care a raportat o scădere a cumpărăturilor de îmbrăcăminte de către clienţi, în trimestrul al doilea, afirmând săptămâna trecută că vânzările nete au scăzut cu 8% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, până la 3,86 miliarde de dolari.

La începutul acestei luni, directorii giganţilor americani Walmart şi Target au oferit reduceri mari de preţuri la îmbrăcăminte.

Gap ”a luat măsuri pentru a reduce secvenţial inventarul, a reechilibra sortimentele noastre pentru a satisface mai bine nevoile în schimbare ale consumatorilor”, a declarat Katrina O’Connell, director financiar al Gap, într-un comunicat.

Reducerile mari de preţuri la articole de îmbrăcăminte, în special la Old Navy, au afectat marjele companiei.

Magazinele Old Navy nu au reuşit să vândă anumite mărimi şi stiluri, în timp ce Gap s-a luptat cu dezechilibrele în cazul unor mixuri articole, inclusiv ”topuri şi pantaloni scurţi casual”, a spus O'Connell.

Cumpărătorii ar putea vedea mai multe promoţii, pe măsură ce compania va continua să efectueze inventarul.

Vânzările comercianţilor de îmbrăcăminte şi accesorii din SUA au scăzut în mare parte. Pe parcursul celor 12 luni până în iulie, acestea au înregistrat o creştere medie de la o lună la lună de doar 0,2%, conform datelor Biroului de Recensământ.

La Hollister, linia cu preţuri mai mici a Abercrombie and Fitch, vânzările au scăzut cu 15% în trimestrul al doilea, comparativ cu anul trecut, a declarat joi compania, din cauza schimbării tendinţelor. Vânzările Abercrombie au crescut cu 5%.

Săptămâna trecută, Victoria’s Secret, Urban Outfitters şi Kohl’s le-au spus analiştilor, în cadrul teleconferinţelor pentru discutarea rezultatelor trimestriale, că cumpărătorii cumpără doar anumite tipuri de articole de îmbrăcăminte.

Companiile nu au dat exemple specifice, dar o căutare pe site-ul Victoria's Secret a arătat cumpărătorii Victoria's Secret cumpărând sutiene la reducere la achiziţia a două produse, pentru 52 de dolari, în timp ce linia PINK pentru cumpărători mai tineri părea să aibă probleme în a vinde o pereche de joggeri de 52,95 dola ...citeste mai departe despre "Reduceri de prețuri în magazinele de haine din SUA. Ofertele vin pe fondul îngrijorărilor legate de inflație" pe Ziare.com

#haine, #cumparaturi, #preturi, #inflatie, #reduceri , #Stiri Macroeconomie