Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Funcționar ANAF, anchetat pentru corupție. Sumele pe care le cerea de la contribuabili pentru a-i ajuta să-și depună declarațiile fiscale

Funcționar ANAF, anchetat pentru corupție. Sumele pe care le cerea de la contribuabili pentru a-i ajuta să-și depună declarațiile fiscale

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție, poliția economică și un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu au făcut miercuri, 31 august, percheziții la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Sibiu.

Este vizat un funcționar public ce ar fi cerut șpagă pentru a-și îndeplini sarcinile de serviciu.

”În fapt, în perioada mai-iunie 2022, persoana în cauză, funcționar public cu funcție de execuție în cadrul Biroului Registru Contribuabili, Declarații Fiscale Persoane Fizice al Administrației Județene a Finanțelor Publice Sibiu a pretins și primit sume de bani cuprinse între 100 de lei și 720 de lei, condiţionând în prealabil îndeplinirea îndatoririle sale de serviciu privind punerea la dispoziția contribuabililor a formularelor ce se impunea a fi completate de aceștia, dar și acordarea de îndrumări în scopul completării declarațiilor de venituri, şi înregistrarea acestor declarații, activităţi pentru îndeplinirea cărora nu sunt stabilite taxe suplimentare”, a transmis DGA într-un comunicat de presă.

Pe 24 mai, polițiștii anticorupție au primit o sesizare în legătură cu acest aspect și au început imediat o anchetă.

”În urma cercetării faptei sesizate, prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, din data de 25.08.2022, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru comiterea de către funcționarul public cu funcție de execuție în cadrul Biroului Registru Contribuabili, Declarații Fiscale Persoane Fizice al Administrației Județene a Finanțelor Publice Sibiu a 5 infracţiuni de luare de mită şi săvârşirea a 4 infracţiuni de dare de mită de către un număr de 4 persoane care s-au adresat Administrației Județene a Finanțelor Publice Sibiu pentru întocmirea declarațiilor fiscale și a declarațiilor de venit”, a mai arătat DGA.

Astfel, miercuri dimineață au fost făcute 5 percheziţii domiciliare, urmând ca procurorul de caz, după finalizarea audierilor aflate în curs de desfăşurare la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, să aprecieze dacă se impune luarea de măsuri preventive în cauză.

Cercetările au fost efectuate de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Sibiu, cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu – Serviciul de ...citeste mai departe despre "Funcționar ANAF, anchetat pentru corupție. Sumele pe care le cerea de la contribuabili pentru a-i ajuta să-și depună declarațiile fiscale" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 630 ori