”Pas uriaș pentru combaterea fraudei” anunțat de ministrul Finanțelor. Ce vor fi obligate să facă toate firmele din 2024

Joi, 27 Iulie 2023, ora 21:50
558 citiri
”Pas uriaș pentru combaterea fraudei” anunțat de ministrul Finanțelor. Ce vor fi obligate să facă toate firmele din 2024
Facturarea electronică va asigura o înregistrare precisă a tranzacțiilor comerciale FOTO Pixabay

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a anunțat joi, 27 iulie, că o decizie a Consiliului Uniunii Europene legată de facturarea electronică reprezintă ”un pas uriaş pentru combaterea fraudei”.

Potrivit acestuia, de la 1 ianuarie 2024, facturarea electronică va deveni obligatorie în ţara noastră pentru toate tranzacţiile între firme.

”Lupta împotriva combaterii fraudei şi a evaziunii fiscale intră într-o nouă etapă. Datorită unei decizii luate astăzi de Consiliului Uniunii Europene, de la 1 ianuarie 2024 facturarea electronică va obligatorie în ţara noastră pentru toate tranzacţiile între firme”, a scris, joi seară, pe Facebook, ministrul Finanţelor.

Marcel Boloş apreciază că este un instrument valoros pentru a urmări în timp real lanţurile de fraudare în materie de TVA, ”aspect foarte important în eforturile de a creşte gradul de colectare şi a proteja bugetul public”.

”Faptul că facturarea electronică asigură o înregistrare precisă şi verificabilă a tranzacţiilor comerciale facilitează procesul de verificare şi audit. Aşa ne asigurăm că tranzacţiile sunt conforme cu reglementările fiscale şi nu au fost manipulate în mod fraudulos”, a mai scris ministrul.

Potrivit acestuia, implementarea facturării electronice obligatorii va elimina posibilitatea utilizării facturilor false sau duplicat, pentru că fiecare tranzacţie este înregistrată în mod unic.

...citeste mai departe despre "”Pas uriaș pentru combaterea fraudei” anunțat de ministrul Finanțelor. Ce vor fi obligate să facă toate firmele din 2024" pe Ziare.com

#evaziune fiscala Romania, #frauda, #facturare electronica, #tranzactii, #firme, #Marcel Bolos, #ministrul finantelor , #Stiri Macroeconomie