Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Stolojan critica privatizarea Oltchim: Termenele fixe sunt o greseala

Stolojan critica privatizarea Oltchim: Termenele fixe sunt o greseala


Toate guvernele care si-au asumat, in negocierile cu organizatiile internationale, termene fixe de finalizare a privatizarii unor obiective complexe, cum este Oltchim, au gresit, a declarat, miercuri, europarlamentarul Theodor Stolojan.

"Din pacate, nu este vorba numai de acest Guvern, ci de toate guvernele care au acceptat ca in negocierile cu organizatiile internationale sa-si prevada termene fixe, 18 septembrie sau stiu eu 28 septembrie, sa privatizam Oltchim sau sa privatizam CFR Marfa", a spus Stolojan, la RFI.

Acesta a precizat ca deocamdata, in cazul Oltchim, nu se intrevede nimic bun, avand in vedere ca Dan Diaconescu, castigatorul licitatiei, care ridica problema contractului care i-a fost inaintat spre semnare, are si posibilitatea actionarii in instanta a Guvernului.

"Domnul Diaconescu ridica problema proiectului de contract care i-a fost prezentat spre semnare si ca acesta nu este corespunzator. Ori, din acest moment, domnul Dan Diaconescu are si posibilitatea de a se adresa in justitie daca pana la urma Guvernul ramane pe aceeasi pozitie si la sfarsitul termenului prevazut, 10 zile pana la semnarea contractului, anuleaza licitatia, rezultatele privatizarii.

Deci, ne putem astepta ca domnul Diaconescu, in masura in care nu vine pana la sfarsitul acestui termen de 10 zile cu banii, sa continue acest spectacol nefericit, din pacate, pentru credibilitatea Romaniei, a Guvernului si, sigur, pentru soarta combinatului Oltchim", a mentionat Teodor Stolojan.

El a adaugat ca "asemenea practici sunt admisibile numai in relatiile cu guvernele care se afla la stramtoare".

"Este o practica a organizatiilor internationale care forteaza lucruri, sigur, ajunse si ele, la un moment dat, la limita rabdarii cu guverne care intarzie reformele structurale. Ori privatizarea combinatului Oltchim ca si a altor mari companii cu capital de stat care se preteaza la privatizare a fost foarte mult intarziata in Romania", a sustinut europarlamentarul.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1252 ori