5000 de joburi la Bursa locurilor de munca

Joi, 21 Aprilie 2011, ora 10:56
1938 citiri
5000 de joburi la Bursa locurilor de munca

La Bursa locurilor de munca, organizata in Bucuresti, exista aproximativ 5.000 de locuri de munca disponibile, aproape dublu fata de editiile precedente, in timp ce din cei aproximativ 10.000 de agenti economici contactati de Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca (AMOFM), doar 235 au participat la eveniment.

"Pentru cei care nu isi gasesc un loc de munca astazi, am venit si cu o oferta de cursuri gratuite de calificare, recalificare, perfectionare atat din fondul de somaj, cat si din Fondul Social European. Din fondul de somaj avem la acest moment cursuri pe dulgher, tamplar-parchetar, zidar-tencuitor, zugrav-vopsitor, (...) iar din Fondul Social European sunt cursuri atat pentru studii superioare, cat si pentru meserii", a spus purtatorul de cuvant de la AMOFM Bucuresti, Nicoleta Borcea-Halmaghi. 

Potrivit acesteia, rata de ocupare in 2010 a fost de 20 la suta, in timp ce, la nivel national, 30 la suta dintre cei care si-au cautat un loc de munca au reusit sa se angajeze.

Multi dintre participantii la eveniment, someri de lunga durata, si-au pierdut speranta ca ii mai angajeaza cineva. Desi au constatat ca a crescut numarul posturilor, oferta nu li s-a parut si corespunzatoare pregatirii sau cerintelor lor de salarizare.

Sute de locuri de muncă oferite românilor de angajatorii europeni. Țările cu cele mai multe joburi disponibile
Sute de locuri de muncă oferite românilor de angajatorii europeni. Țările cu cele mai multe joburi disponibile
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată sau nedeterminată, informează vineri, 26 aprilie, Agenţia Municipală...
#locuri de munca, #joburi, #anofm, #angajati, #salariati, #joburi, #job , #Stiri Locuri de munca