Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Leonard Orban, aviz favorabil pentru Ministerul Afacerilor Europene

Leonard Orban, aviz favorabil pentru Ministerul Afacerilor Europene

Leonard Orban a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor parlamentare de afaceri europene si administratie, in urma nominalizarii sale pentru preluareaa Ministerului afacerilor europene, conform NewsIn.

In lipsa parlamentarilor USL, senatorii si deputatii puterii l-au avizat favorabil doar cu o singura abtinere venita din partea lui Mircia Giurgiu.

Scrisoarea primului-ministru Emil Boc prin care propune infiintarea Ministerului Afacerilor Europene si numirea lui Leonard Orban ca detinator al acestui portofoliu a fost trimisa miercurea trecuta presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului.

Boc a facut aceste doua propuneri invocand prevederile articolului 85, alineatele 2 si 3 din Constitutie si a solicitat organizarea unei sedinte comune a Parlamentului prin care sa se dea un vot pe aceste propuneri.

"Ministerele si membrii Guvernului prevazuti in hotararea Parlamentului nr. 39 din 23 decembrie 2009 pentru acordarea increderii Guvernului, cu modificarile rezultate din aplicarea art. 85 alin. 2 din Constitutia Romaniei, nu fac obiectul modificarii structurii si componentei Guvernului.

Primul-ministru solicita presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor sa dispuna masurile necesare in vedera organizarii unei sedinte comune a celor doua Camere pentru obtinerea aprobarii Parlamentului in ceea ce priveste infiintarea Ministerului Afacerilor Europene", s-a mentionat intr-un comunicat de presa emis de la Palatul Victoria.

Plenul reunit se va intruni marti dimineata pentru a valida infiintarea noului minister si numirea lui Leonard Orban.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1196 ori