Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sindicatele: "Angajatii romani sunt ca niste sclavi"

Sindicatele: "Angajatii romani sunt ca niste sclavi"


Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania (CSDR) solicita decidentilor politici modificarea, in regim de urgenta, a legislatiei muncii, in conformitate cu Conventiile Organizatiei Internationale a Muncii (OIM), cu directivele Uniunii Europene si cu nevoile societatii romanesti.

"Din cauza intarzierii amendarii Codului Muncii si a Legii nr. 62/2011, angajatii sunt mentinuti in continuare intr-o stare de sclavie, iar dialogul social lipseste cu desavarsire.

Modificarile aduse Codului Muncii in 2011, prin asumarea raspunderii de catre Guvernul Boc, nu au adus beneficii nici angajatului, nici angajatorului, au prejudiciat economia nationala, punand in pericol pacea sociala. Din acest motiv, se impune amendarea legislatiei care reglementeaza raporturile de munca, intr-un echilibru din care vor avea de castigat nu numai actorii sociali, ci intreaga populatie a tarii", se mentioneaza comunicatul CSDR.

CSDR doreste, totodata, infiintarea - ca institutii independente - a Tribunalelor Muncii, deoarece actualele complete de judecata specializate in acest domeniu sunt coplesite de multimea proceselor aflate pe rol.

CSDR sustine si infiintarea unui Minister al Dialogului Social, care sa aiba in competenta parteneriatul social, Inspectia Muncii, riscurile profesionale si normarea muncii.

Conditiile impuse de reprezentantii Fondului Monetar International (FMI) si ai structurilor financiare din Uniunea Europeana vor duce la desfiintarea dialogului social, prin eliminarea Contractului Colectiv de Munca la toate nivelurile, spuneau, la inceputul lunii august, reprezentantii confederatiilor sindicale si patronale.

Sindicatele si patronatele: Dialogul social va fi afectat de conditiile impuse de FMI

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 3789 ori