Sindicatele si patronatele: Dialogul social va fi afectat de conditiile impuse de FMI

Marti, 07 August 2012, ora 15:48
1507 citiri
Sindicatele si patronatele: Dialogul social va fi afectat de conditiile impuse de FMI

Conditiile impuse de reprezentantii Fondului Monetar International (FMI) si ai structurilor financiare din Uniunea Europeana vor duce la desfiintarea dialogului social, prin eliminarea Contractului Colectiv de Munca la toate nivelurile, spun reprezentantii confederatiilor sindicale si patronale semnatare ale unui acord de cooperare.

"La modul declarativ, reprezentantii FMI si ai structurilor financiare din Uniunea Europeana au subscris permanent la principiile legate de dialogul social si de respectul fata de munca. In fapt, domniile lor sustin impunerea unor conditii care vor duce la desfiintarea dialogului social, prin eliminarea Contractului Colectiv de Munca la toate nivelurile. Oricum, modificarile aduse legislatiei muncii in anul 2011 au contribuit la scaderea drastica a numarului Contractelor Colective de Munca", se arata in comunicat.

Potrivit documentului citat, confederatiile sindicale si patronale semnatare solicita Guvernului sa nu cedeze presiunilor facute si sa evalueze serios competentele reprezentantilor partii romane in cadrul negocierilor.

"Cerem Guvernului sa apere si sa sustina, cu prioritate, in cursul negocierilor cu FMI-UE, interesul national al dezvoltarii economico-sociale, prin folosirea concreta si eficienta a Dialogului Social care sa genereze pacea sociala", se mai spune in comunicat.

Comunicatul este semnat de Confederatia Patronala din Industrie, Agricultura, Constructii si Servicii din Romania (CONFIROM), Patronatul Roman (PR), Uniunea Generala al Industriasilor din Romania (UGIR-1903) si Uniunea Nationala a Patronatului Roman (UNPR), reunite in Uniunea Confederatiilor Patronale Independente din Romania (PATROROM), iar din partea sindicatelor de Confederatia Nationala Sindicala "Cartel ALFA", Blocul National Sindical (BNS), Confederatia Nationala a Sindicatelor Libere din Romania - FRATIA, Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania (CSDR) si Confederatia Nationala Sindicala MERIDIAN.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#dialog social FMI, #sindicate patronate acord FMI, #sindicate acord FMI, #contract de munca FMI, #FMI eliminare contract munca , #Acord FMI