FMI ne da termen: in iunie trebuie prezentat proiectul legii sanatatii

Marti, 27 Martie 2012, ora 15:01
2640 citiri
FMI ne da termen: in iunie trebuie prezentat proiectul legii sanatatii

Reprezentantul Fondului Monetar International (FMI) in Romania, Tonny Lybek, a declarat marti ca in luna iunie a acestui an trebuie prezentat noul proiect privind reforma in sanatate si ca Romania cheltuie prea mult in acest sector, comparativ cu alte tari.

"Romania cheltuie prea mult in sanatate, comparativ cu alte tari. Trebuie sa ne uitam la eficienta acestor cheltuieli, deoarece unele s-ar putea sa nu fie dintre cele mai eficiente. In iunie 2012 trebuie prezentat noul proiect privind reforma sanitara", a spus Lybek in cadrul conferintei "Finantarea dezvoltarii in Romania", organizata de Financial Times.

Proiectul de lege privind organizarea si functionarea sistemului sanitar a fost retras in ianuarie din dezbaterea publica, dupa ce presedintele Traian Basescu i-a cerut public fostului premier Emil Boc sa retraga controversatul proiect ce vizeaza reforma in sanatate.

"Nimeni din sistem nu vrea schimbarea acestuia sau foarte putini o vor, probabil medicii mai tineri sau cei la mijloc de cariera. Spitalele nu vor schimbarea, medicii de familie nu vor schimbarea, sistemul de urgenta nu vrea schimbarea. Inteleg prin toate semnalele publice ca si o mare parte din public nu vrea schimbarea sistemului de satatate", a argumentat Basescu.

#reforma sanatate, #proiect reforma sanatate, #fmi reforma sanatate romania , #Lege sanatate