Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Business Days Bucuresti repune pe agenda un subiect major: rolul oamenilor de afaceri in constructia proiectului de tara

Business Days Bucuresti repune pe agenda un subiect major: rolul oamenilor de afaceri in constructia proiectului de tara


Platforma de comunicare, networking si educatie de afaceri Business Days lanseaza, in perspectiva celor doua runde electorale ce vor marca anul 2020 - alegerile locale si cele parlamentare -, o provocare la adresa tuturor oamenilor de afaceri din Romania: in ce masura, sub ce forma si cu ce conditii ar lua in considerare implicarea in viata publica?

Anul 2020 aduce o serie de noi provocari si oportunitati pentru mediul de afaceri din Romania: debutul pregatirilor pentru noul ciclu de programare bugetara al UE, reconfigurarea pietei unice europene dupa desprinderea Marii Britanii, iar pe plan intern un nou set de prioritati si politici publice.

Transformarile prin care trec Uniunea Europeana si piata unica reprezinta o ocazie unica pentru antreprenorii romani de a propune solutii pentru a fructifica noile oportunitati ce se profileaza la orizont.

Evenimentul Business Days Bucuresti 2019, ce va avea loc in perioada 11-12 decembrie, capitalizeaza resursele si cunostintele acumulate in cadrul uneia dintre cele mai mari comunitati de antreprenori si experti din Romania, formate si consolidate in decursul unui deceniu de activitate pe piata locala.

Participantii - antreprenori, manageri, profesionisti, dar si studenti si reprezentanti ai mediului academic -, vor avea astfel ocazia unica de a lua contact cu speakeri de top si vor beneficia de acces gratuit la peste 20 de instrumente de lucru in afaceri: metodologii, metode inovatoare pentru optimizarea proceselor de lucru ale managerilor, aplicatii de crestere a productivitatii si eficientei, delegarea de competente, pentru automatizarea proceselor de marketing etc.

Business Days Bucuresti 2019 va explora, alaturi de speakeri si invitati de marca, teme extrem de importante si de actuale: impactul tehnologiei asupra businessului si in viata personala a fiecaruia dintre noi, regandirea conceptului de "customer engagement" si a recrutarii de personal in era digitala, instrumente moderne de planificare si management, critical thinking, rolul inovatiei ca factor de diferentiere, strategii de dezvoltare a afacerii (ca parte a unui masterclass), strategii castigatoare de marketing in mediul digital, automatizarea proceselor de afaceri, leadership etc.

De asemenea, evenimentul le va prilejui celor de fata ocazia de a lua parte la 15 ore de networking si interactiuni cu circa 700 de antreprenori si manageri cu experienta, de la toate nivelurile: CEO, director general, directori si manageri seniori si executivi din middle management, din companii de toate dimensiunile, de la corporatii multinationale si companii antreprenoriale, la startupuri locale.

Printre invitatii acestei editii a Business Days se afla nume reputate din mediul de afaceri antreprenori de succes, investitori sau seniori consultanti, cu peste 18 ani de expertiza, precum antreprenorul Marius Ghenea, Radu Georgescu, Dragos Anastasiu, Silviu Hotaran, Iancu Guda, Andrei Pitis, Dan Mocanu, Petre Nicolae, Daniel Metz, Dragos Petrescu, Rucsandra Hurezean, Cristian Secosan, Alex Cernatescu, Radu Atanasiu, Sorin Faur, Alexandru Lapusan, Radu Lupas sau Cristian China-Birta.

Pentru detalii si inscrieri se poate accesa acest link, iar in periada urmatoare este activ discountul de very early bird de 15%.

Cat de mult doresc antreprenorii sa se implice in viata publica?

Evenimentul Business Days Bucuresti 2019, ce se va derula in perioada 11-12 decembrie, va readuce astfel in dezbatere o serie de teme importante pentru mediul local de afaceri: dincolo de aspectele legate de administrarea afacerii si a riscului de business intr-o piata emergenta precum cea romaneasca, ce rol pot juca oamenii de afaceri in constructia proiectului de tara?

Ce abilitati antreprenoriale lipsesc sau sunt deficitare in interiorul clasei politice si ce contributie ar putea avea mediul de afaceri la formularea si implementarea de politici publice coerente si orientate spre dezvoltare?

Este cariera publica o optiune pentru oamenii de afaceri care si-au vazut proiectele realizate si acum isi doresc sa faca ceva pentru societate in ansamblul ei?

Care sunt zonele de politici publice care ar putea beneficia cel mai mult de aportul de cunostinte si experienta al mediului de business?

Ce conteaza cand faci afaceri in Romania?

De altfel, opiniile antreprenorilor colectate de catre Business Days identifica factorii contextuali drept elementele cele mai importante pentru succesul sau esecul unei afaceri in Romania: dupa infrastructura, mentalitatea oamenilor si sistemul de educatie sunt cel mai adesea invocate de catre antreprenorii locali ca factori cu impact asupra businessului propriu.

Conexiunile corecte au fost, de asemenea, indicate ca fiind un element mai important decat gestionarea banilor pentru succesul unei afaceri, in vreme ce principala provocare adusa de transformarea digitala este, in viziunea oamenilor de afaceri romani, identificarea tehnologiilor adecvate pentru dezvoltarea companiei.

Business Days este cea mai complexa platforma de afaceri, dezvoltare profesionala si personala din Romania pentru antreprenori si manageri din toate domeniile de activitate. Evenimentele Business Days sunt cele mai mari si de impact evenimente de business din Romania.

De 10 ani de zile, editiile Business Days sunt organizate de an de an, consecutiv, in marile orase din toate regiunile tarii: Timisoara, Cluj, Bucuresti si Iasi.

Platforma Business Days cuprinde peste 70 de evenimente de business si corporate organizate, servicii de promovare inteligenta cu lead capturing, servicii de generare de lead-uri, Business Days TV (canal video de educare si informare), studii de piata.

Evenimentele Business Days sunt singurele manifestari de acest tip din Romania care aplica studii de cercetare pentru a identifica problemele si provocarile cu care se confrunta antreprenorii si managerii locali, astfel incat temele si actiunile evenimentului sa raspunda nevoilor actuale ale participantilor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2271 ori
Citeste mai multe despreBusiness Days Bucure ti