Medicii de familie ar putea elibera de joi retete compensate si gratuite

Miercuri, 07 Aprilie 2010, ora 09:33
1269 citiri
Medicii de familie ar putea elibera de joi retete compensate si gratuite

Reprezentantii medicilor de familie au anuntat, la finalul discutiilor de la Ministerul Sanatatii, ca negocierile vor continua miercuri si ca, daca se va ajunge la un acord, se va incheia un protocol, iar de joi, se va relua eliberarea retetelor compensate si gratuite.

Liderii organizatiilor medicilor de familie au spus, dupa cele sase ore de discutii de la Ministerul Sanatatii, ca au fost identificate "cateva puncte", ca trebuie vazut daca acestea pot fi rezolvate si daca solutiile vor fi sustinute de colegii din teritoriu, precizeaza Mediafax.

Nu exista un rezultat concret al intalnirilor, au spus liderii organizatiilor medicilor de familie, acestia sustinand ca, miercuri, ar putea fi chiar si 12 ore de discutii.

La randul sau, ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a spus ca dezbaterea, din punctul lui de vedere, "trebuia sa aiba loc mult mai devreme".

"Cred ca s-au gasit puncte de vedere, dar discutiile vor continua miercuri, in prezenta Casei Nationale de Asigurari de Sanatate", a declarat Cseke Attila.

Doina Mihaila, liderul Patronatului Medicilor de Familie, a sustinut ca in urma discutiilor, s-a reusit sa se ajunga la anumite puncte de vedere si ca au fost identificate anumite probleme.

"Probabil miercuri va fi semnat un protocol care sa aiba valoare juridica si, daca vom semna acest protocol, probabil de poimane (joi - n.r.) sa oferim retete compensate, gratuite si trimiteri", a declarat Mihaila.

De asemenea, presedintele Asociatiei Medicilor de Familie, Rodica Tanasescu, a spus ca marti "s-au facut pasi importanti", dar ca sunt "foarte multe lucruri tehnice care trebuie rezolvate miercuri", fiind "multe lucruri extrem de dificile".

"Suntem pe calea cea buna", a conchis Tanasescu. Miercuri vor fi discutate punctual normele de aplicare a contractului-cadru privind acordarea asistentei medicale pe 2010 si contractul individual semnat de fiecare furnizor de servicii cu Casa de Asigurari de Sanatate de care apartine. Discutiile vor incepe la ora 9.00, la CNAS.

"Vom lua cu noi apa si sandwich-uri si vom discuta punct cu punct fiecare din normele de aplicare a contractului-cadru privind acordarea asistentei medicale pe 2010 si contractul individual semnat de fiecare furnizor de servicii cu Casa de Asigurari de Sanatate de care apartine", a declarat Rodica Tanasescu.

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#retete compensate, # medici, # asistenta medicala , #Lideri