Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

900 mil. lei pentru lucrari de aparare impotriva inundatiilor

900 mil. lei pentru lucrari de aparare impotriva inundatiilor

Suma alocata in acest an pentru lucrari de aparare impotriva inundatiilor se ridica la aproximativ 900 milioane lei, in crestere fata de cea de anul trecut, de 855 milioane lei, potrivit unui comunicat emis marti seara de Ministerul Mediului si Padurilor (MMP) citat de Newsin.

"Pe langa sumele alocate pentru investitii in lucrari de aparare, suntem in discutii cu Ministerul Agriculturii pentru a prelua digurile de la ANIF (Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare, n.r.).

Nu se poate sa fie neclaritati legate de proprietatea digurilor. Pentru a avea un management bun al acestei componente, se impune ca toate digurile sa fie gestionate de o singura institutie", a declarat ministrul László Borbely.

Ministrul Mediului si Padurilor, László Borbely, a efectuat marti o vizita in judetul Tulcea unde s-a intalnit cu reprezentantii administratiei publice locale, ai institutiilor subordonate MMP din judet si ai ONG-urilor pentru a discuta despre proiectele care se deruleaza in aceasta zona.

In cadrul intalnirii, László Borbely a anuntat ca Planul de Management pentru Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii a fost finalizat si urmeaza sa fie aprobat de Consiliul Consultativ.

"Acest plan de management va ajuta la dezvoltarea locala pentru ca aduce clarificari legate de situatia juridica a terenurilor si stabileste zonele in care se pot dezvolta investitii", a declarat ministrul Mediului si Padurilor.

Borbely a precizat totodata ca Reteaua Natura 2000 nu este un obstacol in calea dezvoltarii investitiilor.

"Se pot face investitii, insa este nevoie de o evaluare adecvata, in urma careia se poate stabili care este exact locatia, dar si masurile care trebuie luate astfel incat sa nu fie afectate aceste situri Natura 2000", a precizat ministrul László Borbely .

Legat de activitatea de pescuit, Borbely a spus ca interesul sau, ca ministru al mediului, este sa nu mai existe braconaj deloc.

"Sunt necesare reglemantari clare astfel incat sa acest fenomen sa fie stopat. Pescarii trebuie sa aiba un trai decent, trebuie sa aibai posibilitatea de a-si vinde pestele in conditii onorabile.

Interesul nostru este ca aceasta zona sa fie bogata, sa vina turisti si sa aparam Delta Dunarii pentru ca avem aici o bogatie pe care nu trebuie sa o distrugem", a afirmat László Borbely. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1213 ori
Citeste mai multe despreinundatii laszlo borbely investitii