FMI: Daca ne concentram pe reforme, data aderarii la euro se rezolva de la sine

Luni, 09 Mai 2011, ora 13:06
1577 citiri
FMI: Daca ne concentram pe reforme, data aderarii la euro se rezolva de la sine

Jeffrey Franks, seful misiunii FMI, a declarat ca Romania ar trebui sa se concentreze pe realizarea reformelor, iar apoi data aderarii la euro "se va rezolva de la sine", conform NewsIn.

"Indiferent de datele specifice pe care s-ar putea decide aderarea la zona euro, este o decizie suverana a Romaniei data pe care o va alege. Din punctul meu de vedere, aderarea la zona euro este in mod clar un obiectiv important, dar cel mai important este sa va asigurati ca reformele au loc in economie si ca aceasta este reformata, indiferent de aderare. Trebuie sa va concentrati pe reforme si apoi data aderarii se va rezolva de la sine", a spus Franks.

De asemenea, directorul de tara pentru Romania al Comisiei Europene, Istvan Szekely, a declarat ca orice trebuie facut pentru a adera la zona euro este bun pentru economie.

"Inflatia redusa este buna pentru economie, ratele reduse ale dobanzilor sunt bune. Toate acestea asigura stabilitatea.Cu cat Romania face mai multi pasi in directia aderarii la zona euro, este bine pentru toata lumea. Dar acest lucru trebuie facut intr-o mainera durabila, astfel incat sa se dezvolte stabilitatea economiei", a spus Szekely.

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, declara joi ca tinta de aderare la euro, 2015, chiar daca este una ambitioasa, poate sa fie un semnal atat de continuare a reformelor, cat si un catalizator care sa duca la accelerarea reformelor.

Romania isi mentine obiectivul de aderare in 2015 la moneda euro, a declarat recent premierul Emil Boc, care a mai informat ca va conduce un comitet interministerial care sa monitorizeze indeplinirea conditiilor pentru trecerea la moneda europeana.

"Romania isi mentine obiectivul 2015 in privinta aderarii la euro. (...) Nu avem niciun fel de motiv sa renuntam la acest obiectiv, ceea ce facem azi e ca Romania sa fie pregatita sa adere la euro", a declarat seful Executivului.

#Jeffrey Franks, #fmi, #reforme, #aderarea la euro , #stiri Jeffrey Franks