Listarea la Bursa a Romgaz, printre prioritatile Ministrului Economiei

Vineri, 03 Iunie 2011, ora 17:18
1353 citiri
Listarea la Bursa a Romgaz, printre prioritatile Ministrului Economiei

Ministrul Economiei, Ion Ariton, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa la Sibiu, ca ministerul a demarat procedurile de listare la Bursa a Romgaz, acestea urmand sa fie finalizate in toamna anului viitor, transmite corespondentul NewsIn.

"Listarea la Bursa a Romgaz este una din prioritatile ministerului. Procedura de listare a fost demarata, iar ea va dura aproximativ 12-14 luni", a declarat Ion Ariton.

Premierul Emil Boc declarase, in luna ianuarie, la TVR, ca procedurile de listare a unor actiuni din companiile de stat la bursa, incepute in 2010, vor fi finalizate in prima parte a anului 2011, dand atunci ca exemplu Transelectrica si Romgaz.

Listarea pe bursa a unor pachete de actiuni din marile companii energetice de stat este un proiect mai vechi al autoritatilor, ce facea parte din Strategia Energetica a Romaniei.

Fostul ministru al Economiei si Finantelor Varujan Vosganian declara, in decembrie 2007, ca in 2008 urmeaza sa fie listate pe bursa cate 10% din actiunile Romgaz, Nuclearelectrica si Hidroelectrica.

Intre timp, listarea Romgaz a fost amanata pentru 2011, iar listarile Hidroelectrica si Nuclearelectrica au fost blocate deoarece aceste doua companii urmau sa faca parte din gigantii energetici Electra si Hidroenergetica.

#ion ariton, #listare bursa , #stiri Ion Ariton